Direktlänk till inlägg 1 oktober 2006

Nyinköp

Av Frida - 1 oktober 2006 21:14

Igår kväll gick Erik av en slump in på Blocket och av en händelse såg han ett Tranesläp årsmodell 1999 till salu för, enligt oss, ett mycket förmånligt pris. Vi tyckte bägge att det lät som ett väldigt attraktivt pris i annonsen och av bilden på transporten att döma var den inte i anmärkningsvärt dåligt skick. Efter ett snabbt samtal till annonsören visade det sig att vi var de första som ringde på släpet och vi bestämde i all hast att vi skulle ta en titt på släpet under morgondagen (läs idag).Idag klockan tio var vi på plats för att beskåda släpet. Visst fanns det en del skavanker här och där, men inget som inverkade på funktionsdugligheten. Nu var det ju så att vi hemma hade ett Tranesläp från –93 och det har vi lagt ner lite tid på att måla om invändigt, bytt takventil etc, det är med andra ord i ett bra skick. Vårat släp är relativt sett till åren i ett bättre skick och har vissa fördelar jämter det nyare släpet. Vi visste inte riktigt hur vi skulle göra, om vi skulle slå till eller inte, men eftersom tidens tand ändå gör sitt så bad vi säljaren om några timmars betänketid.På vägen hem diskuterade vi fördelar och nackdelar med de olika hästtransporterna. Vi åkte och tog en noggrann titt på vår egen transport, därefter beslöt vi oss ändå för att köpa transporten vi sett på annons. Fördelarna övervägde nackdelarna.Nu är vi alltså för tillfället ägare till två hästtransporter! Eftermiddagen ägnade vi åt att skrubba nyinköpet utvändigt och invändigt. Invändigt var det alldeles svart, och trots att vi inte tog mer än det värsta av lorten så var det ändå stor skillnad före och efter skurning. Under veckan ska vi prova att köra med häst i transporten så att vi ser att den inte uppför sig konstigt eller annat med last i. Om allt går bra så säljer vi våran gamla transport.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se