Direktlänk till inlägg 10 november 2006

Provat sadel!

Av Frida - 10 november 2006 15:33

Nu var det evigheter sedan jag skrev här ser jag! Nåja, det är väl inte meningen att man ska skriva för skrivandets skull, nu har jag något nytt att komma med i alla fall!I onsdags åkte jag till Susanne och lånade med mig hem en Kari Flex som Susanne lånat från Gibraltar islandshästar. Denna sadel var Susanne så nöjd med, så jag tänkte att jag åtminstone måste prova den.Igår kväll var första gången vi lade på sadeln på Titans rygg. Den passade väl sådär tyckte jag. Sadeln har en flexbom, den är alltså varken bomlös eller har en vanlig bom. Sadeln kan dock bli hur vid som helst. Nåväl, på Titan så tyckte jag att det var väl trång mellan sadel och manke. Erik och jag turades om att rida några varv på gårdsplanen i skritt och lite trav. Vi var väl sisådär inställda till sadeln, skön var den men den passade ju inte så superbra.Idag tog jag en längre tur i sadeln för att testa vad den gick för. Faktiskt så var jag oerhört nöjd med komforten i sadeln. Den låg väl nära manken, men kanske kan det avhjälpas med en pad som höjer sadeln i framvalvet.Priset för sadeln är inte så väldigt högt, ca 5-6tusen kronor kostar den ny och då är det mycket fin kvalitét på sadeln. Jag tycker att den var väldigt välsydd för att vara en så billig sadel. Jag har haft dyrare sadlar hemma som har varit avsevärt sämre sydda.Imorgon ska Erik få ta sig en tur med sadeln, innan vi lämnar den åter. Sedan får vi lov att bestämma oss ifall vi ska ha en eller inte. :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se