Direktlänk till inlägg 19 november 2006

Tittat på Western-träning

Av Frida - 19 november 2006 18:03

Idag besökte jag och Erik en kvinna som heter Stina, bosatt utanför Borensberg. Denna Stina har Erik fått tips om via en resenär, så jag ringde för några dagar sedan upp henne och frågade om vi fick komma och titta på en träning för att se om det var något för oss.Jag frågade om vad hon fokuserade på och det var lätthet. Hon tränade både dressyrryttare och Westernryttare, men instruerar inte i att rida på samma kontakt som man vanligtvis gör i dressyren.När Erik och jag kom dit var det en kvinna som hade med sin 17-åriga korsning Halvblod/New Forest. Hästen var skäckfärgad, så jag undrar var den genen kom från? Hur som helst så såg det trevligt ut. De tränade lite på bakdelsvändningar som väl gick sådär i och för sig. Själva joggen tycker jag är ganska lik traven i Akademisk Ridkonst, bortsett från att W-hästen gick med huvudet lägre och inte riktigt hade samma lyft i benen som jag skulle önska. Tempot var dock ungefär samma och förmodligen bekvämligheten också.Galoppen såg inte lika framtung ut som andra ekipage jag har sett. Vet inte om det berodde på ekipaget i sig eller tränaren. Jag tror personligen att det är svårt för hästen att komma upp i framdelen i galoppen om den går med huvudet väldigt lågt.Jag ska försöka boka in en träning med Titan om några veckor, så får vi se vad Stina kan ge oss. :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se