Direktlänk till inlägg 22 januari 2007

Ridning i iskallt ridhus

Av Frida - 22 januari 2007 21:40

Eftersom kylan kommit nu och så även snön och isen, så var min tanke att idag åka ut på dagen och med hjälp av den nya gängtappen sätta i brodd på Titan. När jag väl har tagit in Titan från hagen inser jag att gängtappen är kvar hemma, så det blev inte några brodd iskruvade då.Senare på eftermiddagen åkte istället Erik och jag ut tillsammans (med gängtapp), fixade i brodden och lastade in Titan i hästtransporten, därefter iväg till ridhuset. :)Vad mer kan jag säga än att Titan var fantastisk idag! Vi jobbade lite med öppna och sluta i skritt till att börja med. Kände att böjningen gick igenom ordentligt och att ytterbogen följde med. Höger bog har en tendens att flyta ut och då blir böjningen inte särskilt bra. Vi lade extra vikt vid att få med högerbogen och att alla kroppsdelar var där de borde. Sedan gick vi över i trav och tränade samma övningar där. Titan har en tendens att bli lite för rak i kroppen i öppna/sluta i trav, så vi jobbade en del på volten med de övningarna istället, sedan gick böjningen på spåret mycket lättare. Titan var lyhörd och jobbade på, han kom upp lite mer fram och satte in bakbenen mot tyngdpunkten.Vi avslutade med några varv i frisk galopp och även lite skutt över de hinder som stod framställda.Han är en underbar liten häst, min lilla Titan. :D

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se