Direktlänk till inlägg 31 januari 2007

Snart med sadel

Av Frida - 31 januari 2007 13:03

Igår fick jag ett mail om att Stradan är på väg. Troligen kommer den att anlända imorgon (torsdag). En vecka försenad än vad jag hade tänkt mig, men ändock, en sadel. :DDe senaste gångerna i ridhuset har jag ju känt att mina sittben stör Titan. Han är duktig och anstränger sig, men jag tror verkligen att belastningen från min sits blir för hård. Han är känslig, så ibland överreagerar han och ibland ramlar vi omkring överallt, det kan bli väldigt obalanserat. Det ska bli verkligt skönt med sadel, det tror jag att Titan håller med om.Igår kämpade vi med Perlas hovar. Hon har ett evigt bekymmer av röta i strålarna och svampangrepp i lamellranden. Alla tips emottagest tacksamt. Det bästa vi har hittat, är att skura hovarna med äppelcidervinäger blandat med hälften vatten, men ni kan säkert förstå vilket bestyr det är. Inte så jättekul att ägna timmar varje vecka åt att skura hovarna på hästen.Titan verkar klara sig bra. Naturligtvis vet jag inte hur det ser ut under skorna. Sist vid omskoningen så såg jag en hel del svart röta, men det såg ut att vara på bättringsvägen. Nu vet jag inte när hovslagaren kan komma nästa gång, han har varit bortrest och nu är det verkligen dags för omskoning, hovarna slår i varandra i fria skritten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se