Direktlänk till inlägg 6 juni 2007

Rymlingar och ridning

Av Frida - 6 juni 2007 20:17

Idag fick vi på förmiddagen ett samtal från Mogge, en bekant till oss, om att Titan och Perla inte var kvar i sin hage. När Mogge kom till sommarhagen sprang Perla runt och Titan satt fast i elrepet längre ner i hagen. Anledningen var troligen att det dels blivit lite mindre bete i hagen, och så plockade vi igår bort batteriet till elaggregatet för laddning.

Som tur var hade allt gått väl, ingen av hästarna hade några skador vad vi kunde se.

Som ett resultat av detta utökade vi idag hagen så att det finns nytt gräs att beta - gissa vilka två som var överlyckliga! ;)


Nu har vi börjat komma igång med ridningen på Perla. Igår var vi ute på tredje rundan tillsammans. Det går bättre och bättre med förståelsen för hjälperna, Perla är så känslig att neckreining inte är några problem, däremot förlikar hon sig inte helt till fullo med att man ska stanna för att husse tar i tyglarna, men det går stadigt framåt.

 
ANNONS
 
skogsfrun

skogsfrun

8 juni 2007 09:58

Usch vilken otrevlig incident! Strömmen var alltså bruten när Titan satt fast i elrepet? Gott att ha full uppsikt över sina hästar från köksfönstret, man vet aldrig vad som kan hända.

http://barasaras

 
Ingen bild

Frida

10 juni 2007 22:03

Jo, drömmen är förstås att ha en egen gård, så att man så mycket som möjligt kan ha uppsikt över sina hästar. Som tur var i detta fallet, så fanns ingen el i staketet, men å andra sidan, om det hade varit el på, då hade hästarna inte gått ut tror jag. Batteriet var på laddning, och tydligen kände hästarna det ganska så snart. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se