Direktlänk till inlägg 13 juni 2007

Träning för Westerntränare

Av Frida - 13 juni 2007 22:46

Idag red jag en lektion för en Westerntränare som heter Stina Gatel. Erik och jag var o tittade på en träning som Stina höll i höstas. Det såg trevligt ut då, men just då hade jag så mycket annat runtomkring mig att jag sköt på att träna själv.

Idag var det alltså dags. I god tid före klockan 19 stod Erik, jag och Marion redo med Titan.

Väl inne i ridhuset skrittade jag runt med Titan medan ekipaget före mig hade en avslutande pratstund med Stina. När sedan jag och Titan satte igång fick vi visa lite i trav. Titan har ju sin högerbog som han lägger mycket vikt på, vilket Stina snart insåg.

Vi fick rida lite skänkelvikningar över halva ridbanan i båda varven. Skritt är helt ok, men i trav var det riktigt jobbigt. Stina kommenterade det hela med att vissa hästar har lätt för öppna/sluta och andra har lätt för skänkelvikningar. Titan hör nog hellre till den första typen i så fall. ;) Skänkelvikningar har varit ett riktigt aber hela tiden, i trav då förstås.

Sedan fick jag rida upp längs medellinjen i trav, göra halt, rygga och sedan rida fram i trav. Detta för att få igång bakdelen på Titan. Eftersom Titan vinglade en del, så övergick vi snart till att rida i trav längs fyrkantspåret och göra halt-ryggning-trav där. Stina påpekade att jag ska sluta rygga när det känns som att Titan sätter sig, och det håller jag ju helt med. Det gällde att vara lätt, lätt i handen, för annars drog Titan emot, men han gjorde nog några fina ryggningar tror jag allt. ;)

Vi fick också rida runt på spåret och så fort Titan tenderade till att öka tempot fick jag instruktionen om att ta in honom på en liten, liten volt tills han gick i det tempo jag önskade. Detta förmodligen för att undvika att bromsa i tygeln??

Sista övningen vi fick göra var att rida på en volt och göra små volter i den. Som jag fick det förklarat för mig skulle jag tänka sluta på de små volterna. Övningen gick väl sisådär. Tanken med den var tydligen att Titan skulle få bort vikten från höger bog. Stina sade att man även kan göra övningen i galopp, när man är redo för det så klart.


Titan var ganska trött när passet var över, han är ju inte riktigt van att ridas i trav så mycket som det blev idag. Som avslutning fick han rulla sig i ridhuset och det njöt han verkligen av. :D


I bilen på vägen hem försökte jag trött analysera träningen. Jag är inte helt införstådd med alla övningar, men jag tänker nog rida några fler gånger för Stina för att komma underfund med vad det leder till. Jag kan tycka att traven stundvis blev slafsig, jag föredrar ju mer vilande steg i den än vad det kanske var på träningen, men å andra sidan kanske inte Stina tyckte att traven var den mest perfekta. ;)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se