Direktlänk till inlägg 24 juni 2007

Reflektioner från kurs i Akademisk Ridkonst

Av Frida - 24 juni 2007 22:02

Idag for Erik och jag iväg med Titan på kurs i Akademisk Ridkonst. Kursen hölls i Örebro, på Karlsdals Gård och tränaren som kom dit var Amie Dahlqvist.

Dagen var upplagd som så att varje ekipage, efter ett gemensamt teoripass, på förmiddagen red ett 45-minuters pass. Efter lunch hölls ytterligare teori och sedan ett 30-minuters pass.

 

Eftersom natten blev sen igår kväll så resulterade det i endast knappa 5 timmar sömn för Erik och mig och det bidrog till att jag sedemera fick en påträngande spänningshuvudvärk. När det var dags för mitt första pass hade jag lagom ont i huvudet och hade aningens svårt med koncentrationen. Hur som haver fick vi träna på flytta in/ut på volt endast för tygelhjälp och endast för skänkelhjälp och sedan kombinerat. Senare lite öppna och sluta på volt och vända genom volten, sen var passet slut. Jag fick i läxa att träna på att känna Titans bakben och det ska jag verkligen göra, jag vet att jag har varit dålig på att träna på just det, så det ska jag hålla i minnet.

Pass nummer två inledde jag med att på egen hand jobba Titan lite från marken på volten i skritt och trav, för att visa att vi faktiskt har jobbat en del med det ändå, vilket Amie också insåg. Uppe på Titans rygg tränade vi först på samma sak som under första passet, sedan lite ridning på en hand (rätt svårt tycker jag!) och då både öppna och sluta. Vi fick visa öppa/sluta på spåret och sedan jobba lite i trav på volten och rida öppna/sluta.

Jag berättade för Amie att vi väl omedvetet har närmat oss mer samling genom att rida förvänd sluta längs fyrkantspåret, men idag provade vi den allmänna (?) Akademiska varianten att touchera ovanför svansroten. Nu har jag ännu inte sett hur resultatet såg ut, Erik filmade, men rent spontant kände jag att jag nog ändå föredrar det sätt som vi själva har tränat på. Jag tror inte att det på en tämligen sansad och kall häst går så bra att jobba sig fram till piaffen tekniskt. Jag tror att man måste ha mycket mer energi uppdämt i hästen innan man börjar tänka samling. Samling är ju väl egentligen energi riktad uppåt? Huruvida jag har rätt eller fel ska jag låta vara osagt, men när det gäller mig så måste jag ju gå på min egen känsla. Vad någon annan tycker eller anser får stå för dem, var och en har ju rätt till sin åsikt.

Nåja, jag ska titta på filmen och därefter göra min slutliga bedömning. Ann-Cathrine som anordnade kursen gjorde i varje fall ett väldigt bra jobb med arrangemanget – jättebra vill jag bara säga!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se