Direktlänk till inlägg 12 augusti 2007

Första ridpasset efter hemkomsten

Av Frida - 12 augusti 2007 20:49

Idag red jag det första passet efter att Titan och jag kommit hem från Hellekis Säteri. Som Christofer instruerade oss, ansträngde jag mig för att checka av grunderna innan vi gav oss på dagens träning. Framåt nedåt fungerade i höger och vänster varv på volt, därefter övergick jag till att känna på öppna, sedan diagonalsluta, skrittpiruett och förvänd sluta i båda varven i skritt. Efter det gick jag in på att samla skritten, först på volten, och sedan på spåret för att på spåret be om taktförändring, dvs från skrittakt till travtakt på stället. Titan var väldigt duktigt och dagens träningspass varade totalt sett nog inte mer än 15-20 minunter.


Under tiden jag jobbade med Titan, tränade Erik Perla i grundläggande framåt/nedåt, böjning och överträdelse på volt. :D

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se