Direktlänk till inlägg 17 september 2007

Dags att bygga om hemsidan

Av Frida - 17 september 2007 09:07

Nu har jag börjat bli riktigt trött på layouten på min hemsida (och även bloggen), men jag vet inte riktigt hur jag skulle förändra den och hur den skulle se ut, bara att den nuvarande är tråkig. Om det finns någon som har några förslag på layout eller vet var man kan hämta inspiration, så är ni välkomna att dela med er! :)


Träningen med Titan går framåt! Jag tycker väl inte riktigt att det finns så där jättemycket att säga om det, och eftersom vår digitalkamera gav upp för några veckor sedan så kan vi heller inte ta kort. Under veckan hos Christofer hade praktikanterna där varsin digital systemkamera, jag blev ganska så sugen på en sådan då. Erik och jag ska skaffa en sådan, när vi satt oss in i vilken som är bäst och mest värd sina pengar, sen ska man också hosta upp slantarna *harkel*. Om man har en systemkamera som kan ta flera bilder i snabb följd, ökar chanserna att få ett kort taget i rätt sekvens. På 100 kort tagna blir kanske 1 riktigt bra... Jag tror det är lättare att få bra kort i hoppning, eftersom hästen svävar över hindret under en relativt lång tid. I dressyr kan man få ganska o-charmiga kort om man tar i fel ögonblick. ;)


I lördags hade vi akademiskt besök av Ulrika (ursprungligen från Umeå) och hennes kille Johan. Ulrika träffade vi för några år sedan på en AR-kurs med Jennifer Larsson. Sedan dess har vi träffat Ulrika till och från, men det senaste halvåret har hon varit bosatt i Luleå och vi har inte haft så stort hopp om att träffa henne igen. När det visade sig att hon fått jobb i Jönköping och skulle bosätta sig i Linköping igen, passade vi på att träffas denna helg. Ulrika fick se när jag tränade Titan och sedan själv sitta upp en stund. Glatt kunde hon konstatera att Titan blivit mycket trevligare att rida sedan hon red honom sist för 1½ år sedan, då han knappt gick framåt ens. Nu var Titan väldigt med på noterna och gjorde (missförstått) ett galoppansprång när Ulrika samlade honom lite.Eftermiddagen avslutade vi hemma hos Ulrika och Johan då vi åt en god bit mat och tittade på filmerna från träningen hos Christofer i somras.


Igår tog jag ett nytt träningspass med Titan. Jag fick låna Marions akademiska sporrar för att känna hur de funkade. När vi kom bort till ridhuset höll de som bäst på att baxa in en husvagn för vinterförvaring bakom sargen, men efter en stunds väntan släpptes vi äntligen in. På bortre volten tränade Helena på Pepsy för sin tränare, så vi fick hålla oss på volten närmast utgången. Titan kändes väldigt trevlig, sökte sig framåt/nedåt och gjorde lite öppnor och slutor på volten. Traven kändes ockå fin, han gick direkt över till travtakt när jag bad om det. Samlingen kändes otroligt fin, han var ren i takten, lätt i handen och det gungade fint på ryggen - en härlig känsla! :D Efter några fina samlingar nöjde vi oss för dagen. Det är lätt att vilja mer, när det går så bra, men det är viktigt att ge sig just när det går som bäst så att hästen också får en positiv känsla. Idag får Titan vila när han gjorde ett så fint träningspass igår. Kanske gör jag något helt annat med honom, men att träna samling idag igen när det gick så bra igår tror jag blir jobbigt för musklerna på honom.


Även om jag ville, inte kunde jag tro att Titan skulle visa sig vara så fin ridhäst, avlad som han är för att dra tungt. Han är en fröjd för ögat att se när han arbetar. :D

 
ANNONS
 
skogsfrun

skogsfrun

18 september 2007 10:06

Vá roligt att det går så bra med Titan, följer med intresse era förehavanden;) Nordsvensken är ju en energisk häst vilket är A och O, genom dressyrarbetet blir han både spänstigare och får muskler som bär*. Lycka till i fortsättningen.
Dina layouter är befriande rena och lättlästa tycker skogsfrun:)

http://barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se