Direktlänk till inlägg 30 september 2007

Långväga besök

Av Frida - 30 september 2007 01:51

Idag (äs igår då detta skrivs sent på natten) hade vi långväga besök av Roberth från Södertälje. Roberth är en av de personer som inspirerat Erik och mig allra mest inom hästeriet.


Igår fick Roberth "låna" både Perla och Titan för att jobba dem lite från marken á la NH ungefär. Vi höll till på stubbåkern en bit utanför stallet och det bidrog till att Perla hade en stark längtan till hästarna inne i stallet, därför var hon något okoncentrerad och när Roberth ville något testade hon först med att springa. Perla är lyhörd, men visar samtidigt att det är lite jobbigt när man vill ha hennes uppmärksamhet. Hon har svårare för att flytta undan höger bog och hastigheten i sig när hon springer tyder på att hon hänger ganska mycket på framdelen. En häst som bär maximalt står ju upp i en levad...


Nåväl, Roberth tyckte att det var roligt att jobba Perla lite, så därför fick han också ta en vända med Titan. Roberths kommentar om Titan är att han är så oerhört kraftfull. Titan springer inte lika mycket framåt, utan vill helst stå still och förbruka så lite energi som möjligt. ;) Att flytta framdelen på Titan gick bra, men det krävs ganska starka hjälper annars så ignorerar Titan ens önskemål. Titan har nog ett väldigt stort självförtroende och är självsäker.

Efter en stunds arbete slängde vi upp sadel och träns och så fick Roberth passa på att rida på fältet. Jag är ju lite harig av mig och är inte så förtjust att sätta av i galopp när jag inte har någon form av säkerhetsutlösning på sadel/stigbyglar, så jag var tacksam över att Roberth ville rida en sväng på stubbåkern. Titan har ganska mycket egen vilja, och hade stark dragning mot stallet ju närmare stallet han kom.

Efter att Roberth ridit några minuter satt även Erik upp. Erik konstatrade att Titan rätt vad det var kunde få för sig att vända (d'ärför gillar jag inte att rida en stark häst på stubbåkern) så det var lite knixigt att hålla koll på vart Titan var på väg... Nåja, bra gick det i alla fall, fast Titan tyckte nog at det var fasligt jobbigt, han flåsade rätt så bra när Erik kom tillbaka.

 Roberth trodde att om vi kunde få Titan att förbränna en del fläsk, så skulle han få mycket lättare för sig att röra sig och forma sig i kroppen, det ligger nog en hel del sanning i det. Våra ridvägar är inte så jättbra för högre tempon, man får rida långa turer om man ska hitta vägar där man kan galoppera på, och tiden är inte alltid ens väni dessa dagar...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se