Direktlänk till inlägg 19 oktober 2007

Lätthet och harmoni

Av Frida - 19 oktober 2007 05:55

Även om jag inte kände mig riktigt lika peppad igår, som i förrgår, började jag ändå med samma övning som var lätt att förstå – att Titan skulle kliva upp på kartongbiten.

Trots att vi tränade på kartongen i förrgår, så var den ändå lite läskig igår, men det gjorde inget, det fick ta den tid det tog för Titan att smälta intrycken och ge sig in på att försöka lösa uppgiften. Det är bara att fortsätta le och träna. Efter en liten stund klev Titan gärna upp på kartongbiten i utbyte mot välförtjänt beröm! Efter kartongövningen övergick jag till att rida i repgrimman på volten i nedre delen av ridhuset. Även igår gjorde Titan fantastiska galoppfattningar, han är helt otrolig, min stora lilla häst! *stort leende*

Jackie, vars dotter Anna red lektion på Victor i övre delen av ridhuset, tyckte att Titan gjorde väldigt fina fattningar och galopper. När jag skulle byta till det tredelade bettet tyckte Jackie att det inte behövdes, det gick ju jättefint utan och att jag inte behövde byta. Jag bytte ändå, mest för tränings skull att rida på tränsbett, men försökte verkligen vara noga med att hålla mjukt i tyglarna och ge Titan mycket frihet. Efter ytterligare ett par fina fattningar i träns, så tyckte jag att det var dags att sluta gårdagens träning – mycket nöjd och lycklig. :D Ju mindre jag gjorde, ju mer tycktes Titan göra – paradoxalt nog. Höger galopp blev synnerligen bra, den som förut har varit extra svår. I höger varv behövde jag i stort sett inte göra något alls för att Titan skulle fatta galopp, han har blivit så mycket starkare i sin bakdel också tror jag. Det skulle vara roligt om en erkänt känslig ryttare kunde rida Titan, så att jag får se hur det ser ut. Jag får be Erik rida, så får jag se om det går lika lätt för honom och Titan och hur det ser ut från marken.

Vi stod sedan en stund och kikade på Anna och Victor. När Victor gjorde en bra galoppfattning, kallade Jackie det i positiva ordalag för att Victor gjorde en ”Titanfattning”. :D Det känns jättekul att höra! 


Detta med att lösa uppgifter, är det inte vad ridningen går ut på för hästen? Om hästen löser uppgiften ryttaren ger den, så får den belöning i någon form av ryttaren. I början behövs det mycket belöning, men kanske kan man på sikt minska ner den. Vissa hästar kanske behöver mer belöning än andra, jag tror Titan är en sådan häst som behöver mycket beröm för att motivera honom, i och med att han av naturen har en stor kropp. Om jag överröser Titan med beröm, får det också en positiv effekt på mig. Jag blir mer avslappnad och lycklig av när Titan tar åt sig av berömmet och slappnar av.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se