Direktlänk till inlägg 21 oktober 2007

Ett lyckorus!

Av Frida - 21 oktober 2007 19:39

Ja, så kan jag nog sammanfatta vad jag befinner mig i efter dagens övningar med Titan. :D


Titan och jag och Erik och Perla började dagen utrustade med repgrimman och repet samt ett schabrak fäst med en elastisk täckesgjord. Erik och jag gjorde vårat bästa för att förklara för Marion hur vi jobbar med hästhantering, men det är inte det lättaste ska erkännas. Det var så länge sedan vi jobbade med grunderna att jag nästan glömt bort det. Jag hade lite svårt att få Titan att inte vara med, han vill så gärna vara med och visa hur duktig han är och få beröm. *ler* Mer än en gång klev han självmant fram till pallen och upp på den, i hopp om att få beröm. Han är alldeles fantastiskt otrolig, Titan! :D

Hur som haver så lyckades vi kanske förmedla något. Det är ju mer ett tänk och en känsla, som är svår att sätta ord på alla gånger, särskilt om man inte är van vid det.

Till slut tyckte jag att Marion och Prinsen var redo att gå på pallen. Första gången gick snabbt för Prinsen att ställa båda framhovarna på pallen, men gång nummer två var desto svårare. Jag mindes att det nog var likadant för mig - en gång är ingen gång, men två gånger och därefter däremot...


 Jag och Titan jobbade lite på pallen, sedan ville jag känna på galoppen från marken. Oh! den var fantastisk, underbar! Jag kan inte sätta ord på mina känslor, jag bubblar av upprymdhet när jag tänker på det. Höger galopp är lättare än vänster, och efter att ha sett från marken klev jag upp på Titan (fortfarande repgrimman på), något nervös ska dock sägas då Marion satt längre ner i ridhuset och kunde se på.

Jag bad Erik att stå i mitten av volten jag och Titan hölls på, därefter travade vi lite och jag bad om en galopp. Ju närmare Perla vi gick, ju mer centrerad och bärig blev galoppen! Vänster varv är lite svårare än så länge, men jag är fullständigt lycklig när jag njuter av piruettgalopp uppe på Titans rygg.


Erik sade för ett par veckor sedan när jag var dyster och deppig då träningen inte funkade som jag ville, att "Titan inte har några gränser". Idag är jag böjd att hålla med honom. Titan ÄR ambitiös och duktig. Han VILL göra rätt och vara till lags. Jag älskar min stora lilla häst med sitt stora hjärta! *stort leende på mina läppar* Aldrig någonsin vill jag mista honom.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se