Direktlänk till inlägg 3 juni 2008

Sol och värme

Av Frida - 3 juni 2008 17:34

Den senaste tiden har bjudit på mycket sol och med den värme. Erik och jag har haft fullt upp med diverse projekt, som aldrig tycks ta slut. Vi har ridit ut en del, tidigt om morgonen för att låta hästarna slippa den värsta hettan.

I lördags kunde vi dock inte undvika värmen. Vi hade sedan länge planerat in en långritt med övernattning i skogen och den startade vi alltså i lördags, tillsammans med Roberth som hade med sig sin Lipizzaner Sigge. Ritten gick bra, även om hästarna tyckte att värmen var besvärande. En bit på väg stannade vi till vid en liten badplats där Titan gärna svalkade av sig. Förra året, då vi red förbi samma badställe på den långritten var Titan inte lika lättövertalad att gå ner i vattnet, men i lördags var han betydligt piggare på det.

Efter en stunds avkoppling fortsatte vi färden och slog läger vid en annan sjö med rastplats. Hästarna fick äta hö som vi kört ut kvällen innan och själv var jag ganska så utmattad efter 7 timmar till häst (med rastpauser inkluderade).


På söndagen fortsatte vi färden hemåt, nu i ännu varmare väder. Ritten gick bra, men Titan blev överdrivet ansträngd och skulle vi råka ut för samma hetta vid fler långritter, får vi nog istället ta några timmars paus under de allra varmaste tiden på dygnet.


Nu längtar vi till semestern då vi ska passa på att försöka rida ut så mycket som möjligt tillsammans och inte planera in några jobbiga event. Några saker har vi dock funderat på, som vi vill göra, och en av dem är att åka över till Danmark och se på en aftonträning hos Bent. I så fall får det nog bli första veckan i augusti, som är det enda träningstillfället som infaller under vår semester.


Nu ser vi närmast fram emot på lördag 7:e juni, då vi ska åka på AR-uppvisning med Birgitta Järnåker i Stjärnhov. :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se