Direktlänk till inlägg 26 juni 2008

Besök av kiropraktor

Av Frida - 26 juni 2008 22:10

Jag och Charlotte har pratat om att ta ut en man som heter Håkan Lundell för att titta på och troligen behandla våra hästar. Håkan är equiterapeut och efter vad jag har läst om honom, så är det många som har blivit nöjda med hur han har behandlat deras hästar.


Titan har under så länge jag kan minnas, alltid varit svagare i vänster bak, men nu när vi börjat mer aktivt med samling, så gör det sig än mer påmint. Jag hörde då talas om Håkan Lundell och tittade in på hans hemsida. En del av symptomen stämmer väl in på Titan och jag tror att det härrör sig från sommaren då Titan var 3 och gick tillsammans med ett fullblod, Tage. Titan och Tage rejsade ihop, över stockar och sten. Visserligen kunde inte Titan springa lika fort som Tage, men han hängde på så gott han kunde. Senare upptäckte jag en bula vid virveln på höger bak. Jag har frågat veterinärer och andra som har tittat på Titan, och deras gissning har varit att Titan troligen slagit i och att bulan är resultatet av en benflisa eller något som kapslats in. Om nu fallet är så, så ligger det också nära till hands att tro att vänster bak blivit påverkat då.


Håkan har inte tid förrän i augusti, så fram tills får vi vänta.


Jag märker tydligare nu, än förr, att Titan har svårare att böja sig åt vänster. Kanske beror det på vänster bak och att det har blivit mer ansträngt nu när vi tränat mer samlat?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se