Direktlänk till inlägg 29 juni 2008

Tränat Perla :)

Av Frida - 29 juni 2008 21:45

Idag har jag och Erik varit o hälsat på Charlotte och Magnus. Vi tog för omväxlings skull med Perla.


Vi valde att tränsa Perla med kapson och en kandarstång utan tungfrihet, för att se hur hon reagerade på stång. Tanken har dykt upp hos oss att det någon gång kanske blir aktuellt att rida upp för ett Väpnar- eller Riddarprov med Perla och om man då inte kan rida hästen på kapson plus stång (tränsbett är tillåtet för Väpnarprov) så vet jag inte om man får lov att rida upp??

Kandarstången syntes störa Perla något, då hon fipplade ganska mycket med munnen, dessutom saknar den en skumrem, och det hade verkligen behövts. Erik hade lite bekymmer med att hålla reda på alla tyglar, men det redde ut sig ganska väl ändå. Erik började med att jobba Perla från marken, på volten, efter en liten stund satt han upp och bad om framåt-/nedåtsökning, böjning, överträdelse med inre bak, flytta ut och in på volt. Därefter kände han lite på skolorna längs långsidan på ridbanan. Ridpasset blev inte särkilt långt, en kvart kanske.


Däremellan jobbade vi sedan med Charlottes varmblodstravare Flisan. Henne gick vi igenom övningarna tills vi kom till öppna längs långsidan, där blev det svårt. Efter lite traggel började Flisan förstå, så då fick träningen vara över för denna dag. :)


Nästa häst på tur var Brolex, alias Brolle, Charlottes kallblodstravare. Brolle inledde med att komma loss ur repgrimman och sprang genast fram till Perla för att inleda ett hetsigt hejande. På någon minut var dock Brolle infångad och deras hälsande fick vara över, fast Perla spejade och ropade efter Brolle när han var på väg till ridbanan.

Charlotte och Brolle fick träna på att klarlägga sina positioner i rangordningen. Brolle är inte helt övertygad om att det är Charlotte som ska ha den högsta positionen av dem två, men de jobbar på det. :)


Efter detta tog vi ett pass till med Perla, denna gång bytte vi ut kandarstången mot en av Charlotte lånad portugisisk unghäststång med lite kortare hävstång och rörliga skänklar. Samma övning som tidigare upprepades och Erik var väldigt nöjd över Perlas arbete under dagen. :) Den portugisiska stången fungerade bättre än kandarstången, den grejade Perla inte med så mycket.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se