Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

2009 års första blogginlägg

Av Frida - 20 januari 2009 23:31

Det är nu länge sedan vi köpte sadeln och jag har fått en hel del information om den. Jag kommer att delge det lite senare här.


Ridningen ligger på is - bokstavligen. Utan vare sig ridbana eller ridhus på tillgängligt avstånd får hästarna loppa sig över vintern. På helgerna tar vi ut dem på kortare turer - vilket de uppskattar mycket som variation till den nu förmodligen ganska utforskade hagen. Perla har vuxit till sig rejält, hon är nästan lika bred över höftknölarna som Titan är, inte långt ifrån i alla fall. Ryggen är dock inte tillnärmelsevis lika platt som Titans och vi får väl hoppas att de inte blir sådan heller. Hennes revbensbåge ser ut som siffran noll, dvs 0. Titans ser snarare ut som bokstaven o, ganska klotrund och bred över ryggen.


Så småningom hoppas jag på att vi kan återuppta träningen på ridbana, men det blir inte förrän till sommaren tidigast. Sadellös är jag också, åtminstone till ridbanan. Vi sålde den gamla Ecuyer-sadeln och sedan dess har jag inte funnit någon annan sadel som är tillräckligt vid för Titan men som gör det tillräckligt smalt för mig att sitta bekvämt på honom. Så länge får det bli barbackaridning på ridbanan, det är också svårt eftersom det inte är lätt att komma ner och runt Titan när jag vill det.


När vi har ridit ut har vi mestadels hållt oss till bettlöst alternativ, det har då blivit Hackamore (så kallade ponnyhack). Både för att ha en betsling med lite skärpa i om det behövs, men bettlöst för att skona munnen på hästarna. Vi provade en ridgrimma på Perla (jag hade den på Titan för några år sedan) men hon avskydde den. Den satt för långt ner kring nosen på henne så hon ruskade på huvudet och fick på något vis av den. När jag provade den på Titan visade han också motvilja mot den, så den ridgrimman hänger vi tillbaka i förrådet. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se