Direktlänk till inlägg 25 januari 2009

Linfrö

Av Frida - 25 januari 2009 11:12

För en tid sedan skickade jag in ett tagelprov från Titan för analys. Jag skickade in det till Khepri och fick svaret ca en vecka senare.


När jag pratade med Cecilia (homeopaten jag skickade provet till) fick jag bl a rekomendationen att ge någon form av Omega 3-tillskott. Jag började då kolla upp vad för Omega 3-källor det finns att ge till häst. Först och främst finns Omega 3 i fet fisk och till häst skulle man då kunna ge fiskolja. Några höjer sina röster och menar då att det inte är naturligt att ge animaliska produkter till häst och hänvisar till att istället fodra med linfröolja om man vill åt Omega 3-fettsyran. Sedan finns det dem som vill fodra med linfrö. Linfrö innehåller dock höga halter av vätecyanidproducerande glykosider, vilket i slutänden innebär att hästen kan bli förgiftad av vätecyanid. Jag hittade följande intressanta information hos Livsmedelsverket: Livsmedelsverket om linfrö

Nu lutar jag mest åt att fodra med linfröolja, det verkar vara mest riskfritt och så går det att få tag i ett ett vettigt pris. Jag hittade ett företag som säljer linfröolja till ett bra pris (tycker jag), 10 liter för 375 kr: http://www.gunnarshog.se

Nu ska jag bara höra efter ifall de har någon pump att sälja med eftersom oljan inte ska exponeras för syre. Jag har läst att fettsyrorna då oxiderar, och det vill jag ju inte då det är just fettsyrorna som jag vill åt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se