Direktlänk till inlägg 8 mars 2009

Våren börjar nu

Av Frida - 8 mars 2009 19:27

Mars månad och det är en vårmånad. Snart är värmen här och smälter bort all snö och gräset börjar åter växa. Då hoppas jag på att vi kan flytta hästarna lite närmare oss i samband med att Erik blir klar med sin skola och att vi så småningom kan hitta oss en egen gård.


Det är så frustrerande att inte kunna rida nu, för grusvägarna har varit belagda med tjock is under flera månader nu. Hästarna går ju barfota och utan skor med brodd har man dåligt grepp.


Om vi kan flytta hästarna dit jag vill ha dem i sommar, så kommer möjligheten finnas att kunna rida till en ridbana, även om det tar en ganska god stund. Jag kommer då försiktigt börja känna igenom Titan och försöka ta det lugnt, börja om från början igen. Risken är att Titan vill vara duktig och göra mer än vad han orkar, så jag får vara noggrann med att inte låta honom föregå mig.


Perla blir det dags att lära in grunderna på igen. Hon har hittills bara fått en mjukstart, jag skulle vilja kalla det att hon är inriden, men inte skolad. Erik har ett litet arbete framför sig där nu. 


Vi har förresten börjat diskutera benställningar och hur de nedärvs. Perla är X-bent och vi får väl se om och när vi tar föl på henne, ifall fölet får en normal benställning. Vi vill ju inte ta föl på en häst som för vidare felaktiga benställningar, men hur många funderar på det i dagens läge? Hur noga följer man upp vilka hingstar som lämnar vilka defekta benställningar på föl, och hur noga är stoägarna med att inse att deras sto kanske lämnar avkommor med inte så bra benställningar?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se