Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Sadelfunderingar - igen

Av Frida - 13 mars 2009 18:12

När sommaren närmar sig, och om jag ska börja träna Titan på ridbana igen, så vill jag ha tag i en vettig sadel. Jag har fått se en bekants Espaniola-sadel och ett löstaget koppjärn 4. Det såg onekligen brett ut, och dessutom flexade det i ändarna, så frågan är om Titan ändå inte skulle kunna ha ett koppjärn i storlek 5? Blir en Espaniola aktuell, så kommer jag i så fall att köpa en Espaniola Pro.


Jag såg att Taur (generalagenten för Star Trekks sadlar i Sveige) har en ny sadel i sitt sortiment Bückeburger. Av en händelse läste jag om en "hovridskola" i det senaste exemplaret av Classic (en tidning för Mercedes-intresserat folk). På en bild i tidningen var det en ryttare på en häst i levad/pesad och det såg ut som att de red i någon form av Bent-sadel. Jag gick av nyfikenhet in på hemsidan som det tipsades om i tidningen http://www.die-hofreitschule.de och när jag tittade in i Shopen, så hittade jag Bückeburger-sadeln! Fler bilder av den finns på hovridskolans hemsida!

Hur som haver så är den sadeln en bomsadel och det intresserar mig inte i nuläget, men sadeln var rätt häftig att titta på. Jag föredrar en sadel utan bom, eller med en väldigt mjuk sådan, för att känna hästens ryggrörelser tydligare när jag rider på ridbanan. Utomhus är det inte lika noga. ;)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se