Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Vad krävs av en anläggning för att kunna arrangera kurser?

Av Frida - 17 april 2009 22:35

Denna fråga ställde jag mig alldeles nyss, efter de idoga försök det har gjorts i Östergötland (vad jag känner till) att arrangera kurs inom Akademisk Ridkonst.


Sanningen är den att dels måste man ha någonstans att träna. Lämpligen en ridbana, eller allra helst ett ridhus för att gardera sig mot väder och vind. Sedan måste också kursgästerna ha någonstans att göra av sina hästar mellan träningspassen och då vill de flesta ha en box, eller åtminstone en hage (helst både och) till pållen.

Till teoripassen vill man ha en uppvärmd lokal att vistas i, där alla kursdeltagare hör och ser den som håller i teorin.

Till lunchen vill man ha ett uppvärmt rum, och helst tillgång till micro och gärna någonstans där man i nödfall kan handla sin mat, alternativt att man kan köpa mat på anläggningen.

Toalett är det trevligt om det finns, så att man slipper göra sina behov ute i naturen. Vem vill förresten göra "stora behov" utan dasspapper..?

Om det är en flerdagarskurs behöver man någonstans att kunna övernatta, helst på anläggningen eller kort promenadavstånd ifrån den, i värsta fall en kortare bilresa.


Det är inte alldeles lätt att ens få ihop till en kurs, och att uppfylla kursdeltagarnas krav på bekvämlighet är nästan ännu svårare, för hur många har egentligen en extra uppsättning boxar och hagar lediga för tillfälliga gäster? Jag kan bara se till mig själv och mina önskemål/krav och jag står för alla de som jag nämnt ovan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sandra Blomqvist

25 maj 2009 14:11

Men nu tror jag vi lyckats anordna en kurs i AR! Anläggningen har inte varit problmet utan att få ihop tillräckligt med deltagare!

Men nu är vi 6ridande ekipage och 11 fotfolk hitills och det är en månad kvar tills kursen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se