Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Förakt för vissa tränare?

Av Frida - 17 april 2009 22:45

Jag kan inte låta bli att skriva detta inlägg, efter att jag läst på en del hemsidor om vilka folk tränar för.


Visst har var och en rätt till att själv välja tränare, men jag erkänner villigt att jag föraktar den som ser upp till tränare som  använder sig av icke hästvänliga metoder, eller hur jag ska uttrycka mig. Tränare som tvingar, eller gör det omöjligt för hästen att protestera, mår jag illa av att tänka på. Det finns genvägar, och många är snabba att ta till dem för att nå ära och berömmelse så fort som möjligt. Andra imponeras av dessa tränares skicklighet. Skicklighet i vad då? Jo, enligt mig, i att bryta ner hästen. Det handlar inte om att komma så fort fram som möjligt i dressyr, men för somliga verkar det faktiskt vara så. Ju yngre häst, desto bättre...


Dessa tränare finns nog inom alla discipliner tror jag. Dressyren har sina, hoppningen sina, travet sina, western sina och så vidare. Eftersom dressyr är vad som ligger mig närmast om hjärtat, så kommer jag osökt in på några namn direkt. Jag tänker inte nämna dem här, men det är ryttare/tränare som jobbar emot hästens biomekanik. De tvingar hästen att prestera så att den blir stressad och drabbas av panik.


I senaste tidningen Hästfocus stod det om en dressyrryttarrinna, Lucinda McAlpine,  som insett hur galna saker hon höll på med. Hon gjorde helt om, och har idag sina hästar på lösdrift, hingsten får gå med sina ston, inga täcken eller skor på hästarna. Ändå fortsätter hon att träna dressyr, jag tror att hon också har lagt om dressyrträningen.

Det är aldrig för sent att bättra sig, bättre sent än aldrig. Våga inse sina brister och att man faktiskt kan ha gjort fel förut. Man får lov att ändra uppfattning.

 
ANNONS
 
Ingen bild

M J

20 mars 2010 12:41

Äntligen en som har samma åsikt som en själv! Jag tar hand om en Nordsvensk, grov kille som har varit, rakt ut sagt vidrig att rida. Jag var helt desperat och ledsen då jag inte kunde på något vis få honom att förbättra sig. Jag gav upp, slutade rida och bara tog hand om honom. Efter ett bra tag började jag få tillbaka självförtoendet, jag hade klarat av många "problemhästar" innan Baloo.. Så jag slutade med sadel och gjorde allt på naturlig väg, red in honom på nytt och nu, knapt ett halvår efteråt är han en riktig pärla! Man behöver inte ha alla dessa konstiga, inhumana träningsmetoder, bara hjärtat är med! =D

 
Ingen bild

Frida

21 mars 2010 13:42

Vad härligt att du hittade till ett sätt som fungerade för er! Många har förutfattade meningar om hur man borde rida, men inte alla lyssnar till hästen. Gillar hästen det man gör med den? Ibland får man tänka om och göra något helt annorlunda för att fortsätta sin samvaro med hästen. Det känns riktigt bra när man har hästen med sig och den ber om att få göra saker för en.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se