Direktlänk till inlägg 23 juni 2009

Ridtur på pigga hästar!

Av Frida - 23 juni 2009 22:37

Idag tog Erik och jag ett kvällspass på hästarna, eftersom det var väldigt varmt tidigare på dagen. Uppåt 25-27 grader tror jag att det var i skuggan när det var som varmast.


Klockan var nog närmare halv åtta på kvällen när vi hade sadlat på och väl red iväg. Båda hästarna kändes pigga och fräscha, men vi höll tempot lugnt ändå eftersom de är ridna ytterst sporadiskt på senaste tiden.

På ett ställe red vi på en mindre stig där det var fullt med lupiner omkring oss. Erik gjorde ett tappert försök att fota mig och Titan, sittandes på en otålig Perla. Suddigt blev kortet på oss, medan det kort jag tog på Erik och Perla blev riktigt bra. :=)

Titan och Frida


Erik och Perla 


Efter en lång uppvärmning kändes det ändå att både Titan och Perla var på hugget och Perla började till och med att takta, så taggad var hon! Vi släppte Perla och Erik först, och de for iväg i galopp nästan per omgående. Herr Titan väntade snällt på att jag skulle låta honom springa, och när jag väl släppte fram honom for han iväg som skjuten ur en kanon. Det är en härlig känsla att flyga fram med dundrande hovar inunder sig, även om det inte varade många sekunder innan vi bröt av. Vi har aningens längre bromssträcka än vad Perla och Erik hade, men snart så kom vi ner i skritt igen. Perla ville gärna springa mer, men nu fick hon faktiskt ge sig till tåls och nöja sig med att skritta fram.


När vi så hade bara några hundra meter kvar, så tog Titan och jag täten i en ganska lugn trav, Erik hade ett sjå med att få Perla att hålla sig på mattan. När jag manade fram Titan i galopp, skuttade visst Perla fram jämfota, berättade Erik senare, men hon höll sig kvar bakom Titan ändå.


När vi väl kom tillbaka till hagen igen, var det två nöjda hästar och lika nöjda ryttare som andades ut. Vi var nog alla fyra lika längtansfulla efter att komma ut tillsammans och se andra marker än de vi vanligtvis ser. :=)


Efter ridturen 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se