Direktlänk till inlägg 19 september 2009

Titan är halt :-(

Av Frida - 19 september 2009 22:26

Sedan ungefär en vecka tillbaka är Titan konstaterad halt. Vad som har orsakat det är jag inte helt säker på, men den 1:e september flyttade vi hästarna till nytt ställe och i och med detta blev det en hel del spring i hagen. Antingen har han skadat sig själv, eller så kanske det är någon spark som tagit illa.


I onsdags var vi på ATG-kliniken för hältutredning. När vi väl kom in dit var Titan märkbart bättre, men jag hörde och såg att han inte rörde sig helt rent. Jag undrar dock om inte jag hörde/såg hältan tydligare än vad veterinären gjorde? De verkade inte tycka att rörelsemönstret var så illa som jag tyckte.

Hur som helst, i vänster varv var Titan väldigt oren, i höger varv syntes det inte mycket. På rakt spår syns hältan. Veterinären konstaterade att det var höger framknä och höger bakkota som gav mest indikation på att Titan var obekväm med att bli böjd i de lederna, så de sprutades med kortison. Titan fick även tuppkam i blodet. Nu ska han vila i tre veckor innan det är dags för återbesök.

Det blir med andra ord ingen träning på ett bra tag...


Därtill, Perla har börjat brunsta så in bängen. Hon har flörtat upp en av valackerna i hagen till den milda grad att han varit uppe och betäckt henne. Jag vet att det inte är bra, men i morgon är det söndag och inga affärer finns öppna då, annars är min förhoppning att munkpeppar ska kunna dämpa hennes brunst. Vi har ingen möjlighet till att sära på hästarna, inte permanent i alla fall. Behöver jag säga att, bekymmersveck i pannan, grå hårstrån och håravfall snart kommer som brev på posten...? Just nu är vi strandsatta, vi har inga reservplaner i bakfickan helt enkelt...

Annars är detta ställe så perfekt för oss, vi är jättenöjda med att ha hittat något som passar oss på alla vis, men det är inget vidare med ett högbrunstigt sto som får valacker att betäcka henne. :-(

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se