Direktlänk till inlägg 17 oktober 2009

Egen gård

Av Frida - 17 oktober 2009 10:16

  Äntligen har vi hittat en egen gård att bosätta oss på! Inflyttning sker i mitten av november som senast.Glad


I övrigt ligger träningen nere. Sedan Titan blev halt har vi inte tränat något alls. Orsaken till hältan var högst troligen en hovböld som kom ut längst bak vid en ball på vänster fram. Det är inte lätt att skydda det området på hoven och all väta har knappast gjort det bättre. Trots allt gör vi rent varje dag och så småningom försvinner väl ömheten.


På gården finns ingen ridbana, så vi får se hur det blir med träningen framöver. Skönt är dock att äntligen kunna ha hästarna hemma!


Vi har hittat en fin PRE-hingst som nog skulle vara lämplig åt Perla. Nästa år ska vi definitivt betäcka henne, för hon har varit konstant brunstig de senaste två månaderna. Vi har gett henne ett medel som heter Hormone Balance och det verkar fungera, bara det att dosen inte kan hållas så låg som flaskan rekommenderar, utan vi får ge mer för att hon inte ska brunsta igen.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

21 oktober 2009 15:59

Va kul att ni har hittat en egen gård! Det är ju drömmen!

Vilken PRE-hingst har ni hittat åt Perla? *nyfiken*

Må så gott!

///Karin

http://www.nordsvenskbrukshast.se

 
Ingen bild

Frida

21 oktober 2009 16:36

Vi har tittat på en hingst som heter Donoso VII. :) Här är en länk till lite om honom: http://www.swedishprehorses.se/Hingstar/Hingstar_i_avel/DonosoVII.html

Men, det finns ett men... Vi vill att Perla ska betäckas naturligt, dvs inte via semin, eller vad alla varianter nu heter. Blir lite förvirrad av alla benämningar på varianter av inseminering. Anledningen kan tyckas lite märklig, men vi vill att hon ska förstå att hon är betäckt. Jag tror dessutom att hon lättare kommer i brunst om hon blir uppvaktad av en hingst.
Vi vet inte ifall Donoso VII står till förfogande på naturlig betäckning nästa år, men det ska vi kolla upp. Ifall han inte gör det, kommer vi nog att titta efter en annan lämplig hingst, men önskan är förstås Donoso VII. :)

 
Ingen bild

Iota

4 januari 2010 22:58

Hej Frida!

Trevlig blogg du har och så ser jag att ni blivit med gård!!
Vad underbart det måste kännas för er.

kram Iota

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se