Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Idag har jag lärt mig ett nytt ord!

Av Frida - 24 oktober 2009 07:39

Hygrom - det är en svullnad som kan uppträda efter att hästen t ex har blivit sparkad. Det som ledde till att jag lärde mig detta ord, var att vi för några dagar sedan upptäckte en svullnad på Perla, just i bogen mellan frambenen. Eftersom hon den senaste tiden har varit ganska så brunstig så har hon nog råkat fått sig en spark när hon har varit alltför närgången mot de andra hästarna i hagen.


Beträffande brunstigheten, så får hon nu ett dyrt preparat som heter Hormone Balance. Till en början verkade det fungera, men sedan återkom brunstigheten, så då ökade vi på dosen.

Nu går Titan och Perla endast tillsammans med ett annat sto, och i den flocken verkar det vara lite lugnare. Perla är så oerhört flörtig av sig...


Nåväl, bulan mellan frambenen är säkert uppkommen efter en spark, men nu har jag lärt mig vad det heter. Trodde först att det hette ödem, men så är det inte. Själva svullnaden påminner om en lårkaka, så det var det ord jag först sökte på inne på Bukefalos, men då hittade jag ordet hygrom.


Bra när man lär sig nya saker! :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se