Direktlänk till inlägg 9 november 2009

Lyckliga hästar?

Av Frida - 9 november 2009 21:31

 

Sedan vi flyttade hästarna till "vår gård" (den är vår på fredag!) så har vi noterat hur hästarna verkar må. Titan verkar nöjd och glad, kommer så snart man ropar på honom. Är gärna med på vad man gör och är nyfiken på vad vi står i. Perla däremot, hon saknar nog förra hagen. Hon ser lite uttråkad ut, nästan deprimerad, om man skulle säga vad man ser. I början var hon förstås lika nyfiken på hagen som Titan var och de sprang runt och hade sig. Det gör de förvisso nu med, fastän vi inte ser det så ofta. När Erik och jag fixar med vatten, mockar ligghallen osv, så är Titan gärna med, men Perla drar sig undan lite, står och hänger. Ibland stannar hon kvar i skogen också, verkar inte så jättepigg på att komma. Jag tror att hon sörjer förra hagen, där hon också flörtade duktigt med två valacker i hagen. Lite för intensivt, hon går inte att ha tillsammans med andra valacker än Titan verkar det som, för hon triggar igång dem med sin brunst.


Till våren har vi intentionerna att låta betäcka Perla, förhoppningsvis blir hon lyckligare då, men jag tror verkligen att hon också tycker bättre om när det är lite större flock och mer fart och fläkt liksom.


Titan som däremot verkar vara en enstöring, tycks trivas bäst när det är han och Perla. Han har tytt sig till Perla från första stund, och dessförinnan var det bara ett fullblod som han var riktigt bra kompis med. Titan verkade inte trivas i förra hagen, jag tror att han nästan var lite utstött där, för han var inte alls som de andra hästarna.


Det är väl med hästar som med människor, de är individer och det är inte självklart att alla trivs bra i en stor flock. Perla är dock en individ som tycks göra det, så vi får väl se vad vi kan kompromissa fram mellan henne och Titan.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se