Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

Moorlands Totilas

Av Frida - 13 januari 2010 10:04

Jag läste nyss en artikel om Moorlands Totilas - den fantastiska hästen som ryttaren Edward Gaal rider på.


Länk till artikeln


I artikeln skrivs det om ifall det rör sig om cirkus eller drömdressyr. Dressyrdomare menar på att man kritiserar alltid de bästa. Det är ingen som kommenterar dem som kommer sist. Kanske beror det på att de som vinner, vinner med spektakulära shower, som knappast kan anses som naturliga rörelser för en häst?


Jag vill minnas att Frieserhästträningar också har varit starkt ifrågasatta. För många år sedan läste jag en hemsk artikel om hur man tränade Frieserhästar för att få dem att röra sig så spektakulärt som de gör. Jag länkar även till denna artikel och hoppas att den väcker intresse. I länken nedan finner ni texten om Frieserhästträning längst ner på sidan. Varning för hemska bilder!


Länk till artikel om frieserhästträning


Notera även artikeln "Träningsmetoder under diskussion", som handlar om rollkur och den ifrågasatta träningsmetoden.


För att återgå till Moorlands Totilas, så sällar jag mig till den skaran som anses att det är cirkus. Det måhända att det är en häst med exceptionella rörelser, men jag tycker inte att det är vacker dressyr inne på tävlingsbanan, för mig ser det ut som en cikrusshow. Är det där ett dressyrprogram som visar rörelser som stärker hästen? Den frågan ställer jag mig.

När jag har sett den hästen röra sig, ser det inte harmoniskt och mjukt ut. Vad är målet? Ska frambenens överarmar vara högre än parallella med marken? I Moorlands Totilas fall är det så, titta när den hästen rör sig, så ser man att hästens överarmar går högre upp än att vara parallella med marken. Vad är målet? Hästars överarmar som pekar rakt upp mot himlen? Har vi kommit till det bästa av det bästa då..?

 
ANNONS
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

17 januari 2010 16:56

Cirkus kanske man kalla det som är på ett så högt plan, för de flesta ouppnåbart. En kombination av en ovanligt bra häst och duktig ryttare, det behöver inte vara märkvärdigare än så. Varken jag eller min sambo (ridlärare och remontutbildare) såg några konstigheter, vi bara gladde oss.

Frieserhästens utbildning* var förskräcklig:(

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Frida

20 januari 2010 22:43

Det sämsta med Edward Gal, är att han var en av de som ägnar sig åt rollkur. Han finns med på kort till häst på sustainabledressage.com, även om ansikten och loggor är suddade. Det gör att hans trovärdighet i mina ögon sjunker.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

8 februari 2012 21:09

Där instämmer jag, ändamålet helgar inte medlen!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se