Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

Fredag och sista undervisningstillfället med Bent, innan helgen

Av Frida - 13 augusti 2010 13:39

Idag gick jag igenom samma steg som dagarna innan. Dvs stillastående och ställning/böjning. Behålla detta ut på en större volt och se till att inner bak träder in under i öppnatänk. Viktigt att inte ytter bak faller ut, och ytter bog ska lyftas.


Därefter fick jag ta med mig rörelsen vidare till att jobba längs väggen istället. Fortsatt viktigt att inner bak och även ytter bak kliver in mot hästens tyngdpunkt, steget får inte kortas av. Ställning/böjning ska behållas. Det gick ganska fint ändå, tror jag att Bent tyckte.


Så småningom ska vi ta med oss detta upp på hästryggen också, inom en inte alltför avlägsen framtid lät det som. Jag har dock bestämt mig för att fortsätta jobba Titan från marken, för jag ser att det är här våra stora brister ligger. Jag antar att det blir så när man har ett två års uppehåll från träning. Så tänk på det: Om man ska ta ett längre uppehåll och inte har tillgång till ridbana etc, se ändå till att forrtsätta jobba med de grundläggande sakerna så att hästen kan fortsätta ställa sig i nacken och böja sig i kroppen. Detta kan man göra överallt, i hagen eller varsomhelst, man måste inte ha en ridbana för det. Jag har inte förstått hur viktig denna bit är, jag trodde i min enfald att kunskapen skulle sitta kvar där, men så är det alltså icke.


Nu är det helg, så Bent har farit iväg mot Schweiz tror jag det var. I helgen ska Bianca visa mig deras "hästaffär". De har lite kapsoner, bett och annat, jag vill gärna ta en titt på deras utbud och fundera på ifall det är något som jag behöver eller vill skaffa därifrån.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se