Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

Vad en praktikant har för arbetsuppgifter hos Bent Branderup

Av Frida - 13 augusti 2010 14:53

Jag ska försöka sammanfatta vad det är vi gör hela dagarna. Så här kan en måndag se ut:


Klockan 6 börjar vi morgonfodra alla hästar. Nu om sommaren är stona, praktikanthästarna och veckoelevhästarna utomhus i sina rasthagar om nätterna. Vi lägger därför ut påsar med hö och/eller halm till stona. Någon av dem får kanske lite kraftfoder också.


I hingststallet fodras alla hingstar med hö klockan 6. En halvtimme senare får de kraftoder. Vi mockar alla hingstars boxar/kombinerade rasthagar på morgonen. Slår ut gammalt vatten och fyller upp nytt i hinkarna. Vi lägger in ren halm till dem, vattnar stallgången och sopar sedan stallgången.

Därefter borstar och ryktar vi hingstarna. Idag är det nio stycken, Hugin, Filur, Zarif, Tyson, Tableau, Caradura, Mignon, Carazon och Galahad. Vi har dessa hästar uppdelade på oss. Jag har hand om Filur, Tyson, Tableu och Carazon. Dessa fyra hästars boxar mockar jag och jag borstar och ryktar dem även.


Vi släpper också ut hingstarna en och en i en stor hage, kanske 1-2 hektar stor. De går ut i skift under dagen. De tre yngsta, Tableau, Caradura och Mignon går ut tillsammans, men de övriga vistas i hagen en och en.


Vi fodrar också alla hästar lunch vid 14-tiden, och fyller upp vattenhinkarna.


Vid 19-tiden är det dags att kvällsfodra alla hästar, fylla upp vatten åt hinstarna, mocka ut hästmockorna en andra gång, vattna stallgången och till slut sopa den.


Två gånger i veckan krattar vi ridhuset för hand. Underlaget ska bli jämnt och kanten ska vara rak. Vi vattnar också underlaget då. Vid behov vattnar vi underlaget även andra dagar, på morgonen.


Kläderna som man har på sig kan vara precis vilka kläder som helst. Man blir väldigt smutsig när man arbetar i stallet och man måste absolut inte se snygg ut.


Jag trodde innan jag kom hit att det skulle vara militärisk ordning på allt, men så är det verkligen inte. Det är mycket jobb eftersom allt görs manuellt.

 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

16 augusti 2010 21:10

Intressant att läsa om dina vedermödor;-) Tänk så mycket du får lära här, hoppas du får ut allt vad du har förväntat dig.

http://barasaras.bloggplatsen.com

Frida

17 augusti 2010 09:25

Ja då, dagarna går fort här vill jag lova. ;) I början kändes det som att det inte är så mycket att göra, men nu märks det av. Belöningen är dock all undervisning, och den är mycket värdefull. :)

 
Emma Roos

Emma Roos

30 september 2012 21:42

Hej!
Hur fick du din praktikplats där? Tar de in praktikanter för korta praktiker med?

Du kan svara på bloggen eller till Emmarooos@hotmail.com
Vore urgulligt!

http://Mullemoonlight.blogg.se

Frida

30 september 2012 22:18

Hej Emma!

Jag skrev ett CV och mailade till Bent. :) Det kan hända att man får komma in för korta praktikperioder, men då bör man nog ha varit där en längre period innan. Jag var där 2 månader, men det var pga särskilda omständigheter. 3 månader är en normal praktikperiod.

Här kan du läsa mer om hur du gör och vad som krävs av en praktikant:
http://www.bentbranderuptrainer.com/bent-branderup/working-student/

Funderar du på att skriva ett CV? :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se