Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010

Dagens lektion - första uppsuttna sedan ankomsten till Bent

Av Frida - 16 augusti 2010 14:59

Idag skulle jag för första gången rida på Titan och få undervisning av Bent. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för huvudlag, men när allt strulade och tiden blev knapp, blev det ändå det tredelade tränsbettet med parerstänger, fastän jag egentligen inte var riktigt nöjd med det.


Dagens lektion bestod i att jag från uppsuttet (jag jobbade inget från marken detta pass) skulle sitta på inner sittben och föra fram inner ben lite grand. Be om ställning och böjning med hjälp av inner tygel och känna ifall Titans inner höft kom fram. Det gjorde den ganska fint, åt både höger och vänster.


Från stillastående skulle jag sedan starta skritt på volten och bibehålla ställning och böjning för inner sittben och tygel. Jag fick lov att korrigera med ytter tygel vid behov, men det var mycket viktigt att hålla en mjuk och fin kontakt med munnen. Om Titan började streta i munnen, så skulle jag använda inner sittben för att kalla fram inner höft igen, och aktivera inner bak genom att lägga till inner skänkel när Titan hade sitt inner bak i luften. Det gällde alltså att känna hur hästens höfter rör sig. Stundom kändes det väldigt tydligt, andra stunder var det mindre tydligt. När inner bak är i luften, kan man kalla det in mot hästens tyngdpunkt genom att då lägga till inner skänkel.


Jag fick träna på att bibehålla avslappning, ställning och böjning från stillastående, till skritt, till trav, tillbaka till skritt och stillastående igen. Växla mellan höger och vänster varv.


Det känns som om det kanske börjar lossna liiite grand för oss. Det var lättare att jobba uppsuttet än från marken, men jag tror att markjobbet är vad som förbättrar det uppsuttna arbetet också, så det går liksom hand i hand.


Egentligen har jag ju lärt mig detta en gång i tiden för länge sedan, när vi tränade för Katrin Wallberg, men det är såå länge sedan sedan jag blev påmind om det så jag behöver verkligen en uppfräschning. Jag är mycket tacksam för all undervisning som jag får, och jag kommer att se till att boka in regelbunda träningar för någon tränare när jag är hemma.


Dagens pass var mycket intressant och jag fick som sagt flashbacks och påminnelser från förr i tiden - mycket nyttigt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se