Direktlänk till inlägg 17 augusti 2010

Tisdag och Marc kommer hit igen.

Av Frida - 17 augusti 2010 09:45

För en halvtimme sedan avslutade jag morgonens arbetspass. Jag var så väldigt trött eftersom det blev aningens sent igår kväll. Jag släckte inte ljuset förrän en stund efter 23, och när klockan ringer 5.30 så är jag ganska trött. Jag ska verkligen försöka komma i säng lite tidigare ikväll, men det är svårt. Det är en hel del att göra på kvällspasset och då blir det sent oavsett man vill eller ej. Sedan vill man komma in och äta lite mat, glo runt på internet (ifall något spännande har hänt   ). Rätt vad det är är det redan efter 22...


I alla fall. Morgonen bestod som vanligt i att släppa ut stona i beteshagen. Jag tar alla tre på en gång, jag är inte helt bekväm med det, men det är så de vill ha det här, pust! Helst skulle jag ta en häst åt gången, men Maya (Biancas häst) kan inte lämnas ensam kvar, då spränger hon staketet. Diana har ju sitt föl Lise och blir orolig utan det. Tar man ut Lise först så blir Diana orolig, så det är inte enkelt hur man än gör det.


Efter att stona kommit ut fick Merle och Titan sitt hö och halm. De får ganska mycket halm och inte så mycket hö, eftersom Titan är obönhörligt fet och ska bantas. Det är dock inte så lätt att veta hur mycket energi han får i sig eftersom jag inte har en aning om hö- och halmvärdena. Jag tror inte heller att Bent vet om det, så det är ingen idé att fråga.


Kadencia åkte hem igår och det finns inga veckoelevers hästar att fodra. Alltså knatade jag bort till hingststallet och började mocka Mignons box medan Kathi duschade honom. Jag försökte verkligen att mocka snabbt, för det är något jag är rätt dålig på, jag tar för lång tid på mig att mocka. Det är inte så lätt när jag vill vara noggrann, det är svårt att veta hur noga Bent vill ha det. Hur som helst så blir resultatet att jag halvspringer och rafsar omkring i halmen med snabba drag. Det tar nog ändå en tio minuter för mig att mocka en box, och det är egentligen för lång tid...

Efter Mignon mockade jag Tableaus box, sedan Corazons, Tysons och Filurs box. 8.20 var hela stallet mockat och sopat. Då satte jag igång med att rykta Corazon och Filur. Dem var jag sedan klara med en stund efter klockan 9. Jag tycker att det är rätt skönt att ta det lite lugnt med borstning och ryktning, åtminstone när man har en stund på sig att göra det.


Idag är det nu bara Tyson kvar att rykta, och honom har jag god tid på mig att rykta efter Kathis och sedan min lektion.


Igår kväll förresten, så jobbade jag först Titan en stund vid marken med kapson. Stillastående, hitta ställning och böjning. Sedan överträdelse på volt, gick bredvid honom och sedan longering i skritt och trav och även galopp. Lite arbete i skritt längs väggen i öppna och sluta.

Jag tycker att det går bättre nu åtminstone, men det är svårt att behålla energin i Titan och få honom att fortsätta gå framåt. Det gäller för mig att kliva på med friska energiska steg och inte slå av på tempot. Energiska kliv gör att hästen kliver inunder sig bättre, så det är absolut inget om att såsa runt i långsam skritt, utan gångarterna ska vara energiska och framåtgripande.


Efter markjobbet så satt jag upp och jobbade på samma sak som måndagens undervisning. Dvs hitta ställning och böjning stillastående. Vara noga med att sitta på inner sittben och föra fram inner skänkel något. Denna ska ligga intill hästen så att hästen söker sig till det. Jag gjorde samma övningar som på morgonen, och det gick ändå ganska skapligt tycker jag.


Nu är det dags att ge sig ut och borsta Titan inför dagens pass!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se