Direktlänk till inlägg 18 augusti 2010

Morgonen, ryktning av alla hästar, samt undervisning avklarad

Av Frida - 18 augusti 2010 13:26

Huh, imorse var jag trött när klockan ringde. Den ringer alltid 5.30 på morgonen, vardag som helg. Visst, på helgen kan vi dela upp arbetsgifterna så att en person tar hand om hela morgonfodringen själv, medan den andra får sovmorgon. Så gjorde vi i helgen nu t ex.   


I morse tog det en stund för Kathi och mig att komma ut från frukostbordet, vi var nog lite sömniga båda två, men till slut så. Vi har delat upp det så att jag morgonfodrar våra hästar plus stona och ev veckoelevers hästar samt träningshästar som står i stostallet. Kathi har hand om morgonfodringen av hingststallet.

Vi var sedan klara med hela hingststallet klockan 8 i morse, då började jag rykta tre av de fyra hästar som jag har hand om. Jag tycker att det kan vara ganska så skönt att rykta i lugn och ro. Jag var heller inte särskilt intresserad av att blöta ner mig och hästarna i spolspiltan i morse, eftersom det ändå regnar ute, så blöt blir man ändå. Det är fullständigt hopplöst, jag måste byta kläder flera gånger om dagen, och det börjar sina i min garderob redan! Vi har bara tillgång till tvättmaskinen på helgen nämligen.

Hur som helst, det dröjde fram till 9.20 innan jag var klar med de tre hästarna. Kathi tycker att jag är för långsam, jag borde ha varit klar strax före 9. Hm, jag får försöka snabba mig på i morgon bitti. Det ska jag erkänna, jag är inget vidare på att vare sig mocka snabbt och effektivt, eller att borsta hästar rena snabbt. Någon som har tips på hur man blir snabbare? Det är tre vita hästar, så ni förstår säkert att det är en del pissfläckar som ska bort...


Idag, eller rättare sagt ikväll, kommer Erik hit på besök! Det blir väldigt kul, vi har mycket att prata om!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ilse

18 augusti 2010 20:42

Hej Frida!

Nu har jag läst allt du har skrivit! Jätteroligt! Erik har verkat Arre idag, och han sa att han åkte till Danmark. Ha det så bra och jag ska fortsätta läsa!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se