Direktlänk till inlägg 27 augusti 2010

Fredag och Bent har åkt iväg på helgkurs

Av Frida - 27 augusti 2010 21:39

Fredag kväll. Hingststallet är fodrat, mockat, vattnat och stängt för natten. Kathis häst Merle och min Titan står i sin rasthage med hönät och halmnät så att de har att äta inför natten.


 


Idag var alltså sista undervisningspasset innan helgen. Vi tränade på samling i skritt och trav. Vänster varv är obönhörligen svårare.


Det är viktigt att behålla gångarternas kvalitet, eller förbättra den. Så snart kvaliteten försämras så är man fel ute. Övningarna ska förbättra gångarterna, inte försämra dem. Syftet med olika övningar är att förbättra gångarterna, det ska man inte förglömma.


Jag får en märklig känsla i skallen när jag tänker på undervisningen. Bent undervisar mig; jag ska sedan tolka undervisningen och omsätta det i min kropp att ge Titan olika signaler med min kropp. Titan försöker sedan förstå mig och omsätta mina signaler i att röra sin kropp på olika vis. Om jag inte förstår en övning, så hjälper det inte att Bent skriker till mig, han måste förklara vad det är jag ska göra. På samma sätt är det för mig gentemot Titan; Jag måste förklara för TItan vad han ska göra, det hjälper inte att skrika när han inte förstår, utan jag måste förklara tydligare.

Låter det luddigt? Hm, kanske det, men det är liksom en känsla som jag får i kroppen. När Bent säger att något är bra, så borde jag rimligtvis också säga till Titan att det är bra.   


Titan är väldigt duktig och han har förbättrats mycket sedan vi kom hit. Bent säger det ockå, och jag tror att han t o m är lite förvånad över Titans snabba förvandling.


Idag pratade vi dock om att vi kanske ska observera huruvida Titan och jag ska träna två gånger per dag eller kanske en gång per dag. På söndag ska Titan få en vila hela dagen då ska jag inte göra något alls. I morgon ska jag dock träna två pass och observera hur han är mellan de passen.

Om Titan är extra fin på måndag, så ska han få välbehövlig återhämtning mellan passen, om det inte är någon skillnad, så kan man fortsätta träna två pass per dag. Fast, jag ska erkänna, idag tränade jag inte två gånger, och inte igår heller. Jag tror att TItans muskler behöver återhämtning, annars är träningen mer nedbrytande än uppbyggande.

 
ANNONS
 
Emma

Emma

31 augusti 2010 14:20

Kul att det verkar gå bra hos Bent!! Tycker att en bra tränare/ryttare ska om eleven/hästen inte förstår, tänka över vad det var i honom/hennes egen undervisning det brister och försöka med ett annat sett förklara hur vägen till målet ska se ut. Man kan inte som elev/häst ta in så mycket åt gången heller och då får man som tränare/ryttare tänka på vad som är viktigast för stunden att träna på just då!!
Ha de bra :)

http://www.emmaknutsson.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se