Direktlänk till inlägg 24 september 2010

Samling och en promenad på stranden

Av Frida - 24 september 2010 12:37

Gårdagens lektion innebar fortsatt arbete med samling för att förbättra galoppen. Jag fick träna på att samla öppna, sluta och böjd rakt fram i skritt och trav i båda varven. I samlad trav fattade jag sedan en galopp under några steg för att åter igen bryta av till trav, med bibehållen samling, eller t o m mer.


Titan kändes lite trött, jag tror att han kan ha träningsvärk, men han försökte gott ändå.


Idag gjorde vi samma sak, några fattningar blev riktigt bra och även avbrotten. Försök att gå in i halva steg från samlad galopp, men det är svårt, det är lätt att galoppen ränner iväg eftersom Titan inte är stark nog.


Efter att vi var klara med allt här hemma igår, åkte Franzi och jag tillsammans med Bent och Bianca till stranden i Gedser (tror jag det heter). Det är så långt österut som man kan komma, och ganska långt ner söderut i Danmark.


Det första vi gjorde var att ta en fika, men det var inte lätt att hitta ett café som fortfarande hade öppet. De flesta har säsongsöppet, när turisterna är som flest. Nu är det i slutet av september och de flesta turisterna har åkt hem.


   

Franzi passade också på att känna lite på vattnet, som ni ser ovan. :-)


Det var riktigt skönt att komma iväg en liten stund. På vägen hem tog vi en annan väg, där vi passerade flera typiska danska hus, med halmtak. Jag passade på att ta kort på ett hus, som var riktigt fint:

 

Väl hemma sedan var det dags att äta den mat som vi förberedde i förrgår. Vi blev ju då bjudna på middag hemma hos Bent och Bianca, så vår egen mat förpassades till kylskåpet igen, halvfärdig.

Efter att vi var klara med alla stallsysslor och kvällsfodrat hästarna, var det äntligen dags att äta. Det var ungsrostad potatis med paprika, zuccini, tomater, ost och fetaost:

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se