Direktlänk till inlägg 14 december 2010

Snö och kyla

Av Frida - 14 december 2010 22:34

Hitintills har denna vinter bjudit på mycket snö och kyla, liksom förra årets vinter. Ridbanan är rejält frusen och det har varit mycket snö på den ända tills i söndags då Erik plogade den.


Titan kändes lite trött och sliten efter hemkomsten från Danmark, men nu har han haft en viloperiod och det känns som om han verkligen ville komma ut och göra något. Förra veckan var vi iväg till ett ridhus en bit bort, och det var en mycket energisk herre som jag satt upp på. =)


I höger varv känns han ganska okej, men i vänster varv vill han hänga sig på inner tygeln. Jag funderar på ifall det är så att han ramlar över på vänster bog. Jag fick en idé om det i helgen, då vi och vår vän Karin pratade om bärande bakben i olika övningar. Karin gav mig lite andra synpunkter på hur bakbenen bär och vilken roll de spelar.

Vi har haft en del problem med öppna i vänster varv, och även diagonalsluta och bakdelsvändningar/piruetter åt vänster. Jag har hitintills trott att det är vänster bak som är svag, men kanske är det så att han hänger på vänster fram egentligen?

Jag kan få Titan att vända snabbt på bakdelen åt höger, men åt vänster är det svårt. Jag upplever det som att det blir svårare ju mer otränad Titan är. Ju mer igång han är ju mindre märks det av, men nu när vi inte har tränat på ett tag så är det påtagligt igen.


Hur som haver så försöker Titan i alla fall så gott han kan, och det är roligt att känna! :D Vi får se ifall vänstersidan ändrar sig något med träning, annars får vi hitta på en annan lösning.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se