Direktlänk till inlägg 11 februari 2011

Och så blev det vinter igen..!

Av Frida - 11 februari 2011 21:15

Vips så kom snön tillbaka, fortare än den började försvinna för en tid sedan. Nu har vi ca 15-20 cm snö igen och vägen är hopplöst igenblåst. Vi måste vänta tills det har slutat blåsa, innan det är lönt att ploga vägen...   


I förrgår i alla fall, så kom vi iväg med Perla till ridhuset! Det var inga problem att lasta henne, det enda som var besvärligt var halkan framför rampen till hästtransporten, men så snart hon stod där inne så var det okej.

Framme vid ridhuset skulle jag först hjälpa Ilse när hon tränade Arre, sin fina friserhäst.    Erik fick vara ute hos Perla och se till henne, för hon var lite orolig av att behöva stå i transporten själv. Till slut tröttnade hon väl på att vänta, och då beslöt vi att ta in henne i ridhuset istället. Erik fick borsta sitt "skogstroll" så att hon såg någorlunda anständig ut, sedan tränade han lite från marken med henne medan Ilse och jag fortsatte med Arre. När Arres träning var nog för dagen, tog jag över Perla. Oh, så lätt hon formade sig och så gärna hon ville göra rätt!   Vi tränade ju lite i höstas med henne, att hon skulle stå, sänka nacken, ställa och böja sig och så gå på volt. Det satt kvar i minnet och jag behövde bara ställa mig framför henne så visste hon exakt vad hon skulle göra. Vad härligt det är med en sådan häst! Hon är så snabb att hon föregår en, men så är hon också en dam som inte gillar att sägas till, hon vill inte bli korrigerad, och jag tror att det är därför som hon hellre föregår. Hon ogillar att bli petad på, grymtar till lite då, särskilt om hon är brunstig.

Efter några minuters träning med Perla där vi konstaterade att allt sitter, det är bara att fortsätta vidare, så lastade vi och åkte hemåt igen, nöjda och glada!   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se