Direktlänk till inlägg 26 april 2011

Perla och Titan

Av Frida - 26 april 2011 22:45

Idag tog jag ut Perla på en ridtur i skogen. Hon är så rar och medgörlig, den lilla damen. För varje gång jag tar ut henne, verkar hon knyta an mer och mer till mig, jag får den känslan.


Hon står så snällt och blir borstad. Erik hjälpte mig att borsta henne, jag använde ryktstenen, medan Erik använde vanlig borste på henne. Dessutom letade vi upp pälsglans och hade i det i manen och svansen. Perla har så tjock, fin svans, jag har inte träffat på någon häst med kraftigare svans än hon, men förstås, så många hästar jag har inte träffat. ;-)

Lika snällt låter hon sig sadlas och tränsas och hon står snällt kvar medan osmidiga jag häver mig upp i sadeln, sedan red vi iväg...

I början är hon lite motvillig till att lämna flocken som är kvar i hagen, de ropar efter henne, men så sakteliga tog vi oss framåt på turen. När man har kommit ungefär halva vägen runt rundan, så blir det lite mer framåtanda i henne. Idag tjoade folk vars röster fördes till oss med vinden, det oroade henne lite grand, sedan knarrade det i ett träd och uj, då fick hon brått. Det förstås, hästar är klokare än oss och förstår när det kan vara fara och färde, och träd kan ju ramla omkull.

Nåväl, hon lugnade sig snart och vi fortsatte hemåt.


Den sista biten av sträckan är en mjuk stig, där kändes det som om Perla kunde bjuda på en galopp, så jag gav mjukt en galoppskänkel som hon tog, jag tror hon njöt av att få sträcka ut lite. :-)


En riktigt härlig ridtur, och hon kändes nöjd när vi kom hem.


När Perla sedan fått gå ut i hagen, stod Titan och tittade så efter mig, så jag hämtade grimman och tog ut honom. Han njöt också av att bli borstad och stod så still. I vanliga fall vill han gärna passa på att smita iväg för att äta gräs, men idag fann han sig snällt i att bli borstad och ompysslad. Även han fick man och svans utredda med pälsglans. Titan har riktigt lång svans, den släpar i backen nu.


Eftersom jag var ganska belåten på uteritter, så tränade jag Titan på ridbanan. Vi jobbade på att ha rätt ställning och böjning i nacken, vilket är lite jobbigt i det stelare varvet, men det går framåt. Han är avslappnad i kroppen och när han är det så hänger han ut snoppen.    I slutet tog vi upp lite trav på volt, och sedan längs långsidorna. Han var så duktig så, lille ponken!  


Sedan lät jag honom skritta igen, med fokus på ställning och böjning genom kroppen, för att sluta med en avslappningsövning.  


Det känns bra när hästarna vill komma ut och göra saker. Vore de helt ointresserade så kunde de lika gärna vända och gå i hagen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards