Direktlänk till inlägg 2 februari 2012

Ridhusdags igen!

Av Frida - 2 februari 2012 05:30

Igår varnade de för att stora snömängder skulle komma in över länet, samtidigt som vi skulle få hem en höleverans och åka iväg till ridhuset. Vi hoppades på att hinna hem och få in höet innan snön. Vi hann både åka och träna och få in höet och ännu har ingen snö kommit. När vi kom till ridhuset var det tre andra ekipage där inne som for fram i högt tempo men lagom till vi hade gjort iordning Titan så var de andra klara. :) Erik red Titan förra gången och det fick han göra igår med. Han är duktig, Erik, och Titan följer honom bra. Det enda Erik klagar på är Titans breda rygg, he-he. ;)Hur som haver så tränade de på, Titan kändes jämn i båda varven, ganska energisk. Jag satt upp på slutet och jobbade även lite från marken. Nu är underlaget ganska djupt i ridhuset så Titan med sina relativt sett (jämfört med stora hästar) korta ben får verkligen kämpa. Vänster varv går riktigt fint, där lättar han bra framtill. Höger varv är svårare, som det alltid varit. Jag ska nog höra med ET:n som jag hade ute i somras, så får hon titta på honom igen. Han kan ju ha dragit på sig stelheter och gamla ojämnheter igen. Efter passet fick han lägga sig ner och rulla sig. Det tycker han är så skönt! Kul att se är det också. :)Väl hemma masserade jag Titan en del. Rumpan, låren och skankerna särskilt. Även lite på frambenens överarmar och bog och bringa masserade jag lite på. Det tyckte han synbarligen var skönt då han stod stilla och verkade koncentrerad på vad jag gjorde. Han lämnade också bakbenen i en position som underlättade för mig att massera så nog gillade han massagen tror jag. :) Det sägs att man inte behöver ta i när man masserar hästar, men Titan verkar gilla när jag tar i mer på bakdelen iaf. Framdelen är jag lite försiktigare på, man känner vad hästen uppskattar och vad som är för hårt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se