Direktlänk till inlägg 8 februari 2012

Moorlands Totilas (igen)

Av Frida - 8 februari 2012 21:17

För en längre tid sedan skrev jag om Moorlands Totilas, när han var nyhet på löpsedlarna. Sedan dess har tiden gått och hästen har bl a bytt ägare. Numera är det inte Edward Gal (Holland), utan Matthias Alexander Rath (Tyskland) som rider Totilas. Häromdagarna dök det upp ett klipp på Youtube där ekipaget ser ut att ha en del problem.Vad beror problemen på? Somliga anser att Matthias Rath inte håller lika hårt i betten som Edward Gal gör, dvs att hästen nu inte blir lika kvävd som tidigare. Hästen är inte under lika mycket "kontroll" som tidigare.

Många har säkert också hört om att Matthias Rath vill träna för Sjef Janssen, en tränare som definitivt gjort sig känd som rollkürens ansikte. Dock är väl Sjef landslagstränare i Holland, och det Holländska landslaget tillåter inte något samarbete dem två emellan förrän efter sommarolympiaden.

Det faktum att Matthias Rath vill träna för Sjef Janssen, låter i mina öron som att han vill tillskansa sig de träningsmetoder där man kan "hålla tillbaka" hästarna när det håller på att slå över i huvudet på dem. På Facebook förs heta diskussioner om Totilas och hans ryttare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se