Direktlänk till inlägg 20 februari 2012

Föreläsning med Torbjörn Lundström och träning

Av Frida - 20 februari 2012 05:30

Förra helgen var det årsmöte med BAR, Bråvikens Akademiska Ridkonstsällskap, som Erik och jag är medlemmar i. Till årsmötet var Torbjörn Lundström från Djurtandvårdskliniken inbjuden att föreläsa. Det han har att berätta om hästars tänder är mycket intressant att lyssna till, så föreläsningen var högst uppskattad av oss som var där!Hästars tänder är väldigt annorlunda konstruerade än människors. En häst har bara ett visst tandkapital och när det är slut eller inte fungerar, då är livet på sin upphällning för hästen. Hästar ska ha vassa kanter på sina tänder för att kunna mala sin föda. Det är när vi sätter betsel i munnen på dem eller snör nosgrimmor runt deras munnar som problem uppstår. Torbjörn visade en bild på en häst med ett betsel i munnen och ett ytterst lätt tag i tygeln. Sedan visade han exakt samma bild fast med röntgenbild över munnen och tungan var fullständigt manglad! Tänk då vad som händer om man tar hårdare tag än så, inte konstigt att hästar protesterar mot att ha bett i munnen. Det finns ett antal bettlösa alternativ, och LG Bridle tror jag kan vara något. Jag ska försöka leta fram mitt gamla hackamore ikväll och testa det när jag kan. De senaste träningarna har vi galopperat en del och nog tycker jag att galoppen blir bättre och bättre. Dock känner jag att Titans bakdel inte riktigt orkar, så jag tror att mer jobb med samlande övningar kommer att stärka honom mer.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se