Direktlänk till inlägg 29 februari 2012

Styrkan kommer mer och mer tror jag

Av Frida - 29 februari 2012 22:03

Onsdag och ridhusträning igen! Jag skriver inte blogginlägg varje gång, för oftast är klockan så sen när vi väl kommer hem att det blir direkt till sängs för att orka upp dagen därpå.


Idag var klockan tjugo över åtta innan vi kom iväg, så det fick bli ett kort pass bestämde vi. Jag har de senaste gångerna ridit med ponnyhack med läderrem över och under nosen, så det blir ungefär som ett LG Bridle (men mycket billigare). Jag började stillastående att be om böjning åt höger och vänster, sedan volt där vi ökade och minskade storleken i både skritt och trav. Lite samling i trav på volten, sedan red jag ut på långsidorna och bad om lite samling i trav där med. Det gick rätt bra tycker jag.

Vi jobbade lite med typ halva steg i skritt och det gick ganska fint ändå. Mer perfekt kan det absolut bli, men vi är en bit på väg. Med mer träning får Titan mer styrka och kvaliteten förbättras.


Sist av allt tog vi lite galopp. När vi började fatta galopp var Titan ganska taggad av allt "samlande" arbete som ju ger en del energi, så de första fattningarna blev nästan bara studs på stället. Nja, lite mer framåt kan vi röra oss tyckte jag. Efter att Titan lugnat sig så kom vi mer framåt i galopprörelsen, men jag känner att han måste bli mycket starkare för att galoppen ska bli bättre.

Viss ojämnhet visar sig också tydligare i galoppen. I höger varv fattade han rätt bra galopper, men blev lite för rakställd i kroppen mot vad jag önskade. I vänster varv böjde han sig fint, men hade svårare att få till en bra galopp. I slutet galopperade vi längs långsidorna och då kände jag att han i höger varv tenderar att gå i öppna, i vänster varv i sluta. Detta blir nog också tydligare ju tröttare han blir, och idag var han ganska så trött när vi slutade passet. Det har blivit varmare ute och vinterpälsfällningen är igång.


Idag red jag i sadeln Chezz Iberico. Jag har för korta ben för den och Titan är för rund för den konstaterade jag. Ändå var det skönt att rida i en sadel, och inte barbacka som jämt annars. I och med att Titan är så bredryggad så åker man lätt omkring på hans rygg när man sitter barbacka. Allt blir så halt då. Det är inte alls samma sak att rida barbacka på Perla som är lite mer normalbred över ryggen.

Jag skulle vilja ha en sadel som är väl uppbyggd i sitsen men inte har så långa kåpor. En Star Trekk Espaniola vore nog bra, men så är det det där med koppjärnet. Vidaste är K5, och det motsvarar väl kanske 110 grader eller så. Titan är väl 130 grader över manken, så det skulle inte bli helt optimalt. Mja, jag får se.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se