Direktlänk till inlägg 30 april 2012

Gårdagens träning

Av Frida - 30 april 2012 11:56

Igår blev det ju ett väldigt långt inlägg om vad som har skett på sistone, så jag orkade inte skriva om träningen igår eftermiddag, det får bli nu istället.  


Ridbanan känns tyvärr alldeles för mjuk. Det är ungefär som en sådan där tjock madrass man skulle springa på under gymnastiken i skolan. Hästarna sjunker ner i den, så rörelseenergin går ner i marken istället för att ge hästarna det frånskjut de behöver för att orka röra sig bra. Vi väntar nu på möjligheten att flytta (!) ridbanan till fastare mark, så därför får träningspassen nu bli som de blir. Jag kan inte förvänta mig maximal prestation av hästarna, jag får ha förståelse för om de inte orkar.


Ridbanan till trots så jobbade både Titan och Perla på fint igår. Titan fick gå ordentligt framåt i skritten, för att sedan ta tillbaka tempot till nästan stillastående utan att han tappade ryggschwunget. Vi kom inte helt ner till stilla, men vi undvek att han hamnade på bogarna och började gå i någon slags tölt.  

Traven kunde han samla ganska fint även den och galopperna fattade han fint. Vi lyckades även samla galoppen ganska mycket utan att jag använde handen till det, utan för ytterskänkel och sitsens riktning, därefter länga ut galoppen igen. För Titan är det viktigt att han kommer till utlängning igen, så att han inte tappar ryggen. Titan var jätteduktig ridbanan till trots!


 

En nöjd Titan efter gårdagens träningspass. 


Perla provade jag kandarbetsling på, men det var ingen hit. Hon skramlade med betten och var inte alls tillfreds med dem i munnen, så den betslingen kommer jag inte att fortsätta med. Däremot samlade hon sig fint i skritten och även traven och höll ställningen/höfterna bra på plats i skritt och trav. När jag bad henne fatta galopp däremot så kastade hon ut höften åt höger i vänster varv, men jag fick ändå till ett par fattningar i rätt galopp i vänster varv. Jag siktade ner mot staketets kortsida och fattade just när vi vände åt vänster. Höger galopp var det inga problem att fatta och det gick bättre att behålla höften på rätt plats i höger varv också.


Igår blev jag lite gladare av träningen. 

 
ANNONS
 
Linda

Linda

30 april 2012 12:15

Hej
Vilken fin häst du har :)
Mvh Linda

http://lindageorgsson.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se