Direktlänk till inlägg 18 september 2012

Äntligen frisk!

Av Frida - 18 september 2012 19:00

Nu har jag tillfrisknat från influensan jag åkte på förra veckan och orkat träna hästarna lite. :)


Alla hästarna har börjat sätta rejält med vinterpäls! Snart ser de ut som björnar allihopa. Gloria förstår definitivt att hon ska ta med sig ytter bak in på volten, men har lite svårt att förstå att hon ska fortsätta vara ställd och böjd i kroppen, men det kommer. :)

Perla var överraskande duktig idag, i sin nya "kostym". ;) Hon kunde trava riktigt samlat på volten, ville gärna ta galopp och det särskilt i vänster varv. Hon gjorde några riktigt fina ansatser till samlad galopp, något språng när jag bad henne gå ut på volten igen. Det tar sig! :)

Titan däremot kändes trött idag. Jag vet inte om det är vinterpälsen som gör sitt, men han kändes tung och trött. Hoppas att han kan komma igång lite mer igen. På slutet lät jag stångtygeln hänga och red enbart på stången. Det funkade bra, han böjer sig för min sits. Dock ska jag nästa gång prova den portugisiska unghäststången och se om han kan gå bra på den.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se