Direktlänk till inlägg 17 december 2012

Distinguido och Titan

Av Frida - 17 december 2012 21:52

Slutet av november inleddes med regn, sedan kom kyla och massor av snö och allmän vintertrötthet efter det. Det har med andra ord inte blivit så mycket hästträning på sistone, sedan i slutet av november ungefär. Disto är den enda som fått träning, i form av hantering, dvs leda till och från hagen, borstas och annat. Det är Erik som står för hästhanteringsträningen, det är han bättre på än vad jag är.   Nu kan Erik lyfta framhovarna på Disto utan större bekymmer. Disto undrar vad Erik gör och ser skeptisk ut, men han låter (en aning osäkert) Erik lyfta framhovarna. Erik kan sitta på huk vid Distos sida och klämma och känna på de upplyfta benen, stryka på kroppen samtidigt. Bakbenen går att lyfta framåt/uppåt ganska bra, men Disto är lite rädd om dem ännu, så de får vänta lite mer innan de lyfts i "kratsa hovarna"-ställning. Disto slickade sig om läpparna och gäspade och sänkte huvudet när Erik tränat med honom idag, och därefter fick det räcka för dagen.   


Titan såg så sugen ut på att göra något, så jag bad Erik rida honom en liten stund på ridbanan. Det höll väl i sig ungefär 5 minuter innan Erik tröttnade.   Sedan bad Erik mig hoppa upp istället, för Titan är inte hrm, den mest lättridna häst. Nu var det ett tag sedan jag satt upp på Titan och nu har han nog lite väl mycket hömage, så han var kändes väldigt bred. Jag glömmer hur bred han är mellan varven, men idag blev jag påmind igen. Att sitta med thermoridbyxor på en så bred häst, gör att det känns som om byxorna ska spricka i sömmarna. Nåväl, jag tyckte det inte var alltför mycket bestyr med Titan. Det är hans vänstra bakben som blivit sämre av vila förstås, så jag fick jobba lite extra med min vänsterskänkel. Inte helt lätt med relativt mjuka thermostövlar, men mja, det gick hyfsat. Jag red på volten i skritt och trav, öppna och sluta, och så lite galoppfattning och galopp i båda varv på det. Titan gick väldigt fint, inget motstånd i munnen och han kändes lätt och fin. Efter det korta passet, ca 5-10 minuter slutade jag faktiskt och hoppade av. Gör Titan så fint ifrån sig ser jag ingen anledning till att begära mer, för jag vet att han inte tycker det är så himla lätt. Duktiga häst!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se