Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Det går framåt

Av Frida - 31 januari 2013 21:50

Idag tränade jag Gloria för Christofer först. Jag började med att longera henne för att se att allt var som det skulle och det var inga konstigheter. Därefter satt jag upp och vi gick igenom skolorna i skritt och även i trav. Gloria förstår väldigt fort. :)
Jag skrittade även lite längs sargen och det månne väl vara det som är svårast just nu. Bibehålla böjningen längs spåret behöver en del övning.

För Rebecca fortsatte vi med spansk skritt och buga. Skritten börjar hon haja riktigt bra nu, bugning tycker hon fortfarande är lite läskigt. Det jag tycker är svårast är att koordinera mig själv med rep, spö, klicker och godis, att göra allt i rätt ögonblick. Jag får träna mer hemma. :)

Perla var lugnare idag. Vi fortsatte med gårdagens inkallning men lade till nästa steg, att jag får henne att titta på mig med båda ögonen och byta varv när hon gör det, samt stanna och sätta mig ner när det blir snäppet bättre. På slutet tog vi av grimman och knöt den kring halsen bara. Hon följde fint då med. :)

För Christofer red jag Perla. Tränade att länga stegens kliv utan att hon gick fortare och med sökning till handen kvar. Det var lite svårt då Perla kändes stressad, men det gick bättre och bättre. Jag samlade traven på volten, det känns som en hårfin gräns där hon inte orkar mer och stannar, eller hetsar upp sig och blir spänd. Jag får träna mer på detta hemma.
Längs spåret jobbade vi med att samla skritten och komma upp i halva steg, det var också en gräns där mellan att få korta, spända steg eller behålla framklivet och komma upp i travtakt.

På kvällen tränade jag hästarna en stund i ridhuset. Gloria först, som kändes väldigt okoncentrerad och trött. Jag tyckte det mesta var svårt med henne så jag tror att hon kanske är trött både fysiskt och mentalt. En dags vila hemma blir nog bra. :) Jag jobbade henne ändå som vanligt på longen men kan inte säga att något gick hejdundrande bra egentligen. På slutet gick det aningens bättre att samla traven dock.

Jag longerade även Perla. Hon hade svårt för sluta i vänster varv med jag fick fram hennes höft bättre efter lite jobb. Jag tog henne till spåret och bad henne samla sig där i skritt. Hon gick upp i fin tvåtaktig trav/halva steg där, bara jag lät henne gå framåt lite. Det känns även som om träningen för Rebecca kan ha hjälpt till lite här, hon tränger inte upp sig i sargen utan håller ett bra avstånd och jag kan få henne att flytta med mig. Hon gick väldigt fint i båda varven i samling. :) Mycket klapp och beröm! :D
Det sista jag gjorde var några galoppfattningar men dem ska jag låta bli när hon har jobbat så fint med samla traven innan för jag märkte att hon inte orkade galoppera avslutade därför med lite mer samling och sedan gick vi in i stallet igen. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards