Direktlänk till inlägg 20 juni 2013

På promenad med Titan och Disto

Av Frida - 20 juni 2013 21:34

Idag, dagen före midsommarafton var det premiär för Disto av flera saker. Till att börja med fick han komma ner till Erik och mig där vi satt i trädgården och gå omkring och beta på gräsmattan. Vi satt i våra baden-baden-stolar medan Disto avslappnat betade omkring oss.

Därefter kom vi på att det kunde vara en bra idé att ta med honom på promenad. Inför det fick han på sig ett schabrak och även en resårgjord spänd runt magen, vilket han inte haft förut.
För att Disto skulle känna bättre trygghet på promenaden fick Titan också följa med ut.

Så, där gick vi alla fyra. Jag först med Titan och Erik därefter med Disto.

Disto tog det hela med ro, det var som ingenting. Vi passade på att springa lite grand på stigarna också, inga problem det heller. Det enda som var besvärande var alla bromsar som surrade runt och satte sig på Titan, men han brydde sig inte så mycket om det trots allt.

Det enda som var lite läskigt var när vi mötte en bil som inte saktade ner. Jag förstår inte vad det är med bilister. Tror de på något vis att en häst gör mindre ont att få i framrutan än en älg? Tror de att färre människor blir skadade om en häst får panik än en älg??
När man möter ett hästekipage ska man alltid visa hänsyn, sakta ner och hålla åt sig. Inte vill man skrämma någon i onödan?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se