Direktlänk till inlägg 10 juli 2013

Provat Eponan på Gloria och hängt på Disto

Av Frida - 10 juli 2013 12:03

Idag öser regnet ner ute, så idag blir det nog ganska säkert ingen hästträning.


Under de senaste dagarna däremot så har vi gjort lite av varje med hästarna. Gloria har fått prova Epona-sadeln som vi har och blivit "biltränad". Eponan såg ut att vara ganska lagom i vidd till henne, så om hon blir kvar här så kommer hon kanske att ridas i den sadeln vartefter.   

   


Bilar är inget vi utsatt Gloria för tidigare. Med Gloria har vi inte gått på promenader så som vi gjorde med Titan och Perla när de var unga. Det är liksom skillnad på ens egen ivrighet när det är ens första egna häst, och när det är ytterligare hästar i hästskaran. Gloria har vi ju känt att vi inte vet riktigt vad vi ska göra med henne. Just nu är hon på annons på Hästnet och vi får se om en passande köpare dyker upp. Gloria är väldigt snäll och vänlig, en bra barn- eller nybörjarhäst skulle jag tro. Hon tar saker med ro och stressar inte upp sig i onödan.

Häromdagen började vi träna Gloria med bilar. Erik ledde Gloria medan jag körde runt med våra två bilar på vår gård, och passerade Gloria och Erik. Jag mötte dem och körde förbi dem. Till en början blev Gloria förskräckt och hoppade åt sidan, men efter ett par, tre gånger så hade hon lugnat sig. Jag stannade också bredvid dem för att Gloria skulle kunna få nosa på bilen.

Efter en stunds träning accepterade hon bilarna ganska bra.


Här pysslar Erik lite med Gloria efter vi biltränat. :)


Gloria kommer lite på sidan av. Hon är väldigt förtjust i Titan verkar det som, de har lite liknande personligheter. Titan däremot är som sagt förtjust i Perla... Eftersom Gloria är en ädlare typ av häst/ponny så skulle hon kunna gå på annat bete/foder än vad Titan och Perla gör. Disto som ju är mycket ädlare (och även hingst) har mycket större näringsbehov än Titan, så när de går ihop blir antingen Titan hyfsat normal i hullet och Disto mager, eller Disto i bra hull medan Titan blir riktigt tjock. Helt optimalt är det inte.


Hos oss skulle det passa bäst att ha Titan och Perla kvar och att de får gå tillsammans. De har ungefär samma näringsbehov och är i övrigt ganska lika med tanke på att de är samma ras. Titan tycker mycket om Perla dessutom, även om Perla nog hellre skulle gå med Disto än Titan.  


Disto i sin tur skulle passa bäst ihop med en iberisk häst som har ungefär samma näringsbehov som honom, och är lite mer lekfull än vad Titan är. Tanken är därför att sälja Gloria och hitta en till iberisk häst som kan gå ihop med Disto, men vi får väl se vad som händer framöver.


Häromdagen verkade Erik hovarna på Disto. Så här kan det se ut nu för tiden.

 

 

 

Vi har också så smått börjat hänga på Disto. Igår hjälpte jag Erik upp så att han kunde hänga över Distos rygg medan jag ledde Disto några steg framåt. Disto tyckte nog att det kändes väldigt vingligt att ha någon på ryggen, för han var lite tveksam till att gå framåt. Han är en häst som säkert kommer vara mycket känslig för vikthjälper. Sitter man obalanserat så blir han nog väldigt störd. Hur som haver gick det fint, vi tog bara några steg, sedan stannade vi och Erik fick kasa ner igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards