Direktlänk till inlägg 26 september 2013

Torsdag, och en dag kvar i Hällekis

Av Frida - 26 september 2013 22:16

Idag är det torsdag och veckan i Hällekis börjar lida mot sitt slut. Imorgon är sista träningsdagen och sedan bär det iväg hemåt igen.

Lollo och jag trodde att Christofer och Rebecca skulle börja träna sina hästar vid 8 imorse så då var vi på plats. Dock visade det sig att de inte skulle börja förrän kl 9 så då hade vi gott om tid på oss att förbereda oss. Jag bestämde mig för att träna för Rebecca först och se om jag kunde få nya ingångsvägar till Titan och om han kunde bli lite mer intresserad av att vara med mig så att han är angelägen om att göra saker och erbjuda det självmant.

Rebecca ville att jag först skulle visa vad jag själv gjort med Titan. Jag visade hur jag bett Titan buga och även göra något liknande spansk skritt, eller att han lyfter sina framben på kommando åtminstone. :-) När han gjorde vad han önskade fick han godis som belöning och godis är något som Titan uppskattar mycket, i alla fall vissa sorts belöningar. Morötter är något av en favorit men idag fick han nöja sig med pellets.
Jag kände att jag ville ha något enkelt som jag kan be Titan om, som han kan göra utan större ansträngning.

Rebecca visade mig sedan hur jag kunde få Titan att göra spansk skritt och i det få med hans bakben. Titan blev väldigt exalterad och angelägen om uppgiften och ansträngde sig för att få några pellets.
Han var riktigt med på leken och det var roligt att se hans reaktioner. Han hummade och hängde ut snoppen, och verkade väldigt nöjd. :-)

Rebecca berättade att LBI hästar ofta går mycket på ens röst, så att prata med dem tänker jag är väldigt viktigt för att få dem med sig.

En stund senare var det dags att träna med Titan för Christofer. Jag klev in i ridhuset en stund innan det var dags och lät Titan som igår skritta och trava på ordentligt och jag småpratade med honom och berömde för det han gjorde. Han fick även galoppera lite grand och jag kände mig riktigt glad och uppsluppen. :-)

Träningspasset för Christofer gick fint. :-) Titan var väldigt engagerad och jag tycker att skolorna gick fint då jag påminde mig om att släppa mitt ytterben lite för att inte klämma med det. Skritten kunde jag samla rätt fint utan att han blev för kort i steget och även traven gick fint, jag tycker han fick mer rundhet i den samlade traven.
När vi kom till galoppen föreslog Christofer att jag skulle galoppera i carré (med risk för stavfel) dvs på en liten fyrkant, och i varje hörn göra en kvarts piruett. Om jag tappade rundheten i övningen skulle jag gå tillbaka till volten och därefter återgå till carré övningen igen. Titan var mycket duktig och faktum är att idag var han bättre i vänster varv! Jag vet inte ifall det har att göra med övningar i att träda över med höger bog över vänster fram som innerben men jag vill ju nästan tro det åtminstone. Jag får tänka på att sitta med Titan ni rörelsen och inte gå emot den men det gick rätt hyfsat tycker jag.

Sedan återgick vi till skritt på långsidorna. Samlade skritten och tog den så mycket på stället så att det nästan blev ett steg bakåt. Skritt så mycket på stället att det går bakåt men med fortsatt framåttänk. Jag tycker att det gick fint. Någon enstaka gång blev Titan spänd och tappade takten men för det mesta gick han fint framåt. Titan gjorde mycket fint ifrån sig! :-)

Det är roligt att träna för Christofer för han har så mycket erfarenhet av olika övningar och hästar att han alltid har en lämplig övning på lut för just ens egen häst. Han har ett bra öga för att se hästar och vad som skulle funka i detta nu. :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se