Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

En väldigt angelägen Titan

Av Frida - 19 februari 2014 23:07

Idag i ridhuset var Titan väldigt angelägen om att göra saker. Förra gången vi var där fick han göra lite spansk skritt och buga osv och jag vet inte vad men idag var han väldigt "på" om godis.
Jag funderade lite kring det där med hästar och deras puls. En naturlig häst umgås inte med människor utan bara sin flock. När vet man ifall en häst är intresserad av att göra saker? När vet man att den är stressad? Vad betyder stress för en häst? Hur nära ligger känslan stress känslan sexuell upphetsning?

Idag blev Titan väldigt till sig och pockade på mig för att han skulle få göra något så att han fick skankböjningbad mig om att be honom om att göra något och visade det tydligt. När jag bad honom så gjorde han också saker väldigt fint. Buga behövde jag inte lyfta hans hov för att han skulle göra det, vilket aldrig har hänt förr.
Samtidigt med detta pockande och godisbelönande så skaftade Titan ut. Med andra ord borde hans känslor ligga nära sexuell upphetsning? Jag försökte då dämpa honom och inte trigga honom mer men han ville gärna ha godis.

Uppsuttet sedan var Titan mycket framåt så det kändes som om han kunde ligga nära en stressgräns. Idag blev det därför nästan bara mjukhet och avslappning. Titan fick träda inunder sig med inner bak i öppna på en liten, liten volt. Det är ju hans högra bakben som känns svagare men efter några varv på volten kändes han mjukare. Jag bad honom skritta och trava mjukt på stora volten och behålla hans lugn. Han frustade och höll tempot lugnt. I skritt sedan bad jag honom att fortsätta ta det lugnt och sen samla skritten mjukt för att göra halt och en liten skolhalt. Titan fick enligt Erik idag lite mer skankböjning så det är ju bra. Han har svårt för att hålla sig rund i halten men det blir sakta bättre.

Det sista jag gjorde var att be Titan komma upp i samlad trav i vänster varv. Först hade han svårt att hitta takten men då fick han gå lite mer framåt så kom traven. Sedan bad jag helt kort om galopp och det var en riktigt bra galopp! :)
Jag bytte till andra varvet och gjorde samma sak där och Titan lyssnade fint. :) Därefter var passet slut!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se